ZETApress

hírportál

Méh a vásznon

Fliegauf Benedek első angol nyelvű filmje, a Womb Rebecca és Thomas szerelmi történetéről szól. A fiatal pár tragédiája akkor következik be, amikor egyik útjuk során Thomast elüti egy autó és meghal.

Rebecca nem akarja túltenni magát a veszteségen, ezért úgy dönt, klónozza és gyermekeként ad újra életet a fiúnak ? láttuk délelőtt a Művész moziban, a Méh (Womb) című 90 perces, színes, feliratos, német?magyar?francia filmdrámában.

Írta és rendezte: Fliegauf Benedek. Producer: Gerhard Meixner, Muhi András és Roman Paul. Fényképezte: Szatmári Péter. Vágó: Xavier Boksz. Zene: Max Richter. Szereplők: Eva Green, Matt Smith, Lesley Manville, Peter Wight, Lénárt István.

Fliegauf Benedek negyedik nagyjátékfilmjének premierje az A-kategóriás Locarnói Nemzetközi Filmfesztiválon volt, ahol díjat is nyert az alkotás. A BAFTA-díjas főszereplő Eva Green számos független film mellett a Casino Royale című James Bond-filmben, valamint Az arany iránytűben is szerepelt.

A Womb-ban szintén szereplő, és decemberben Európa-díjra is jelölt Lesley Manville pedig Mike Leigh filmjeinek állandó szereplője. Országos bemutató: április 7-én a Mozinet Kft. forgalmazásában. Gyártó: Razor Film, Asap Films, Inforg Stúdió, ZDF/Arte. Hang: Dolby Digital. Vetítési mód: 35mm + e-cinema. Korhatár: 18 éven aluliak számára nem ajánlott!

Szóljon hozzá!