ZETApress

hírportál

A The Queent a New Yorki Filmfesztiválon koronázzák meg

A 44. New York-i Filmfesztivál szeptember 29-én nyílik meg Stephen Frears legújabb filmjének premierjével. A The Queen című filmdráma címszerepében Helen Mirren alakítja a jelenlegi brit uralkodóház fejét, II. Erzsébet királynőt, adta hírül a Budapest Film sajtóosztálya, mely a filmet hazánkban forgalmazza.

A bemutató rangja és időzítése arra enged következtetni, hogy a film világpremiere az augusztus 30. és szeptember 9. között megrendezendő Velencei Filmfesztiválon lesz, bár a film nemzetközi jogait jegyző Pathe cég még nem erősítette meg hivatalosan ezt az értesülést. Az Egyesült Államokban a Miramax Films mutatja be a The Queen, ez év októberében.

A filmbeli események a nemzeti ikonná vált Diana hercegnő halála utáni napokban játszódnak, és a királyi család magángyászát tárják fel a közvélemény élénk érdeklődésének tükrében.

Helen Mirren partnere Fülöp herceg szerepében Jame Cromwell, Tony Blair-t Michael Sheen alakítja, Sylvia Syms pedig az Anyakirálynő alakját ölti magára.

Mirrent egyébként a közelmúltban magasztalták a Channel 4/HBO minisorozatában nyújtott teljesítményéért, ott I. Erzsébet királynőt alakította.

Helen Mirren alakítása uralja ezt a kivételes szereposztást, nyilatkozott Daniel Battsek, a Miramax elnöke. A film magával ragadóan visz be a királyi családi színfalak mögé, és megmutatja, milyen tartózkodó és eleinte rejtélyes reakciókat váltott ki Diana halála a család tagjaiból.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Huszonegy világpremier a Velencei Filmfesztiválon

Szóljon hozzá!