ZETApress

hírportál

Egy család Tabánban

Ditte egy híres pék família sarja, de a családi tradícióktól igencsak távoli sorsot tervez magának. Szeretné beutazni a világot, élni a nagybetűs életet, és úgy látszik, hogy mindez valóra is válhat, mikor felajánlják neki az álom munkát New Yorkban.

Édesapja azonban súlyosan megbetegszik, és úgy tűnik, hogy Ditte kénytelen lemondani az utat, hogy vele maradjon, ezzel azonban kockára teszi eddigi életét, sőt szerelmét is, mert párja Amerikába vágyik. Ditte választás elé kerül: vagy követi álmait, vagy otthon marad, hogy apja mellett legyen, összetartsa széteső családját… és az élet hirtelen már nem is olyan egyszerű, és könnyű ? láttuk délelőtt a Tabán moziban.

Harmadik játékfilmjével, Egy családdal Pernille Fisher Christensen egy erőteljes családi drámát készített, kötelesség, és szabadság, illetve felelősség, és szerelem kapcsolatáról. A rendező ezúttal is együtt írta a forgatókönyvet Kim Fupz Aakesonnal, akárcsak A Soap esetében, melyet Ezüst Medvével, illetve a legjobb első filmes alkotásnak járó díjjal honoráltak anno a Berlini Filmfesztiválon. Ezek után szinte természetes, hogy a tavalyi, 60. Berlinálén az Egy család volt az egyik versenyfilm, és a Fipresci-díjat el is hozta.

Egy álom, egy élet… Egy család

Rendező: Pernille Fisher Christensen, forgatókönyv: Kim Fupz Aakeson és Pernille Fischer Christensen. Szereplők: Jesper Christensen, Lene Maria Christensen, Pilou Asbak, Anne Louise Hassing, Line Kruse, Coco Hjardemaal, Gustav Fischer Kjarulff. Fényképezte: Jakob Ihre.

Vágó: Janus Billeskov Jansen és Anne Osterud. Hangmérnök: Peter Schultz. Zeneszerző: Sebastian Öberg. Látványtervező: Rasmu Thjellesen. Jelmeztervező: Signe Sejlund. Producer: Sisse Graum Jorgensen és Vinca Wiedemann. A 102 perces színes dán feliratos film bemutatója március 10-én lesz 16 éven felülieknek a GrantFilm Kft. forgalmazásában.

Szóljon hozzá!