ZETApress

hírportál

Kis Vuk a Művészben

Vadászok törnek az erdőre, egyedül a helyi vadőr tolókocsihoz kötött fia és az ő nagyothalló kutyája próbálja megállítani a vadorzókat. A környék azonban nemcsak puskaropogástól hangos, egy vándorcirkusz is a közeli réten ver sátrat, láttuk ma délelőtt a Művész moziban, a Kis Vuk című 85 perces színes, magyar animációs rajzfilmen.

A Trilibusz cirkusszal különös, hóbortos állatsereglet is érkezik, akiket Balfék és Jobbfék gondoz ? ám a társulat igazi feje a direktor félelmetes felesége, a titokzatos múltú Arcadonna. Amikor Kis Vuk, a bátor növendék róka körülszaglászik a lakókocsik körül, az egyik plakáton a saját, rég nem látott apját ismeri fel. Gondolkodás nélkül a kiszabadítására siet. A támadás eredménye azonban csupán a teljes káosz.

Vuknak most egyszerre kell megmentenie a családját, kiszabadítania a cirkuszban raboskodó állatokat és elűznie az egyre bátrabban pufogtató vadászokat. Egy fiatal és tapasztalatlan róka számára már a küldetés harmada is lehetetlen: Vuk azonban nem gondolkodik sokat, belevág élete legnagyobb kalandjába. Néhány segítőkész gyerek, pár bolondos négylábú és sok bátorság segítségével bármi megtörténhet Gát György filmjében. Bemutató korhatár nélkül ma este, a Budapest Film forgalmazásában.

Szóljon hozzá!