ZETApress

hírportál

Gyilkos ígéretek az Odeonban

Egy éjjel brutálisan bántalmazott, állapotos kamaszlányt visznek be egy londoni kórházba. A lány belehal a szülésbe, és az ügyeletben lévő nővér, Anna elhatározza, hogy megkeresi a rokonait, láttuk délelőtt az Odeon Lloyd moziban az Eastern Promises ? Gyilkos ígéretek című színes, feliratos, másfél órás angol-amerikai-kanadai thrillerben.

A lánynál talál egy orosz nyelven írt naplót, benne egy étterem kártyájával. Amikor felkeresi az elegáns orosz éttermet, nem is sejti, hogy milyen veszélybe sodorta magát. Az étterem tulajdonosa a helyi orosz maffia vezetője, aki éppen azon ügyködik, hogy fia, Kirill egyik meggondolatlan tettét elsimítsa. Ebben nagy segítségére van Nyikolaj, Kirill sofőrje, aki mindig profin gondoskodik arról, hogy az útban lévő hullák eltűnjenek. Amikor Anna rájön, hogy a nála lévő napló nemcsak rá, hanem a családjára és a kisbabára is halálos fenyegetést jelent, már nem tud kiszállni, a maffia gépezete beindult.

A horrorfilmek egykori rendezőjéből kultfilmessé vált Cronenberg legújabb alkotása igazi mestermunka. Nemcsak a színészek lenyűgöző alakítása miatt, hanem az élet sötét oldalának fojtogatóan hiteles bemutatása miatt is. Főszereplői Viggo Mortensen, Naomi Watts és Vincent Cassel. Bemutató jövő csötörtökön a Budapest Film forgalmazásában.

Százezer nézőnél tart a 9 1/2 randi!

Még három hete sincs műsoron, de máris elérte a százezer nézőt Sas Tamás romantikus vígjátéka, a 9 1/2 randi! Már a Valentin-napi premier idején is nagy volt az érdeklődés a film iránt, hiszen rögtön 14 ezren váltottak rá jegyet a mozikban. A nézők szimpátiája a későbbiekben sem csökkent, így ma már elmondhatjuk, hogy jelenleg a 9 1/2 randi a legsikeresebb magyar film 2008-ban!

A film történetének középpontjában az aranyifjak gondtalan világát élő Debreceni Dávid (Fenyő Iván) író áll. A sármőr életét csak az zökkenti ki a nyugodt mindennapokból, hogy kiadója ukázba adja, záros határidőn belül írjon könyvet arról, miért van ennyi szingli nő Budapesten. Dávidnak tíz nap alatt tíz nővel kell randiznia, hogy a begyűjtött tapasztalatok alapján összeálljon az újabb sikerkönyv. A film forgalmazója a Budapest Film.

Szóljon hozzá!