ZETApress

hírportál

Ellenséges vágyak az Odeonban

Kína, 1938. Wong igazi jó lány, aki épp most kezdi egyetemi tanulmányait. A fiatal nő teljesen magára maradt a világban, anyja meghalt, az apja pedig testvérével együtt Angliában rekedt a II. Világháború kitörése miatt. Az egyetemen megtetszik neki egy diák, Kuang, miatta jelentkezik az iskolai drámacsoportba. A hazafias érzelmektől fűtött fiú veszélyes tervet eszel ki a japánokkal együttműködő kínaiak megbüntetésére: a magas beosztásban lévő Yee-t akarja megölni.

Wongnak a színpad után, most az életben is szerepet kell játszani. Feladata, hogy Yee feleségének bizalmát elnyerve, a férfi szeretője legyen, előkészítve a terepet az ellenállók merényletének. Wong veszélyes játszmába kerül, szűz lányként egy csábító férjes asszonyt kell alakítania. Azzal pedig végképp nem számolt, hogy az ellenségétől függésbe kerül, a férfihez kötődő fizikai szenvedélye miatt. Ang Lee színes, feliratos amerikai ? kínai ? tajvani filmje ? melyet délelőtt láttunk az Odeon Lloyd moziban ? tavaly elnyerte Velencében az Arany Oroszlánt. Hang: DTS / Dolby Digital.

Az Ellenséges vágyak főszereplői: Tony Leung Chiu Wai, Wei Tang, Joan Chen. Eredeti címe: Se, jie. Eredeti nyelv mandarin, japán. Műfaja erotikus thriller. Hossza 151 perc, a korhatár 18 év. Bemutató négy kópiával jövő csütörtökön a Budapest Film forgalmazásában.

Szóljon hozzá!