ZETApress

hírportál

Michael Clayton a mozivásznon

Michael Clayton az egyik legbefolyásosabb, vállalati joggal foglalkozó ügyvédi iroda munkatársa, a ?takarító?, aki minden nehéz vagy akár mocskos ügyet tisztára mos. Munkája miatt teljesen kiégett, ráadásul a magánélete is válságban van: elvált, üzleti vállalkozása csődbe ment, hatalmas tartozásai vannak, láthattuk délelőtt a Művész moziban bemutatott színes, feliratos kétórás amerikai thrillerben.

Idős barátja, és kollégája, Arthur Edens már nyolc éve dolgozik egy ügyön az egyik fontos ügyfelüknek, de a perben egyáltalán nem állnak jól. Az ügyvédi iroda tulajdonosai aggasztónak találják Edens viselkedését, és Claytont bízzák meg a probléma helyrehozásával. Idős barátja lelki válsága saját kételyeire is rávilágít, rájön, hogy nem ügyfelüknek, hanem a szembenálló félnek van igaza. Clayton egyre mélyebbre ássa magát az ügyben, nem sejtve, hogy ezzel az élete is veszélybe kerül. Döntenie kell: vagy megpróbál ember maradni, vagy nyakig elmerül a bűnben.

Tony Gilroy, a Bourne-trilógia forgatókönyvírója most nemcsak íróként, hanem rendezőként is jegyzi a filmet. Az izgalmas thriller főszerepeiben George Clooney, Tom Wilkinson, Tilda Swinton és Sydney Pollack látható. Bemutatója jövő csütörtökön lesz a 16 éven felüli közönségnek a Budapest Film forgalmazásában.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Két Oscar- és öt César-díj a Piafnak

Szóljon hozzá!