ZETApress

hírportál

Levél a túlvilágról

Kedves Emberek! Szeretném meghívni Önöket az életemről és halálomról készült film bemutatójára a 39. Filmszemlére – kezdődött a szabálytalan meghívó a ma délutáni sajtóvetítésre a Mammut moziba.

Mint bizonyára tudják, ártatlanul ültem két és fél évet, s miután a bíróság nem ítélt meg nekem kártérítést, más választásom nem lévén, felkötöttem magam. Történetemből Ragályi Elemér készített Nincs kegyelem címmel mozit. A filmet tavaly tavasszal mutatták be a legteljesebb titokban, mindössze két kópiával, s a szórványosan elhelyezett plakátokról még az se derült ki, hogy filmet reklámoznak. Nem is nézte meg a kutya se, maguk se nagyon, mert sajtóvetítés sem volt finom kávéval, meg aprósüteménnyel, de még a Legfelsőbb Bíróság elnöke sem látta.

Így eshetett meg, hogy a bíróság felmentette magát az ügyemben. Megállapították, hogy az elítélésem, és a kártalanításból való kizárásom teljesen szakszerűen és törvényesen történt. Szakszerűen és törvényesen vették el az életem. Ez mégis csak más érzés.

De a hozzám hasonlóakkal, akik még élnek, mi lesz?! Mindenkit, aki eljön a vetítésre, innen a túlnanról megajándékozok egy másik filmmel, ami a falumban készült arról, hogyan is vélekednek rólam 15 évvel aztán, hogy elmentem. Én már láttam, s úgy döntöttem: maradok, ahol vagyok. Őszinte hívük: néhai Pusoma Dénes – fejeződött be a levél. A film díszbemutatójáról tavaly márciusban mi is beszámoltunk. Kár, hogy csak néhány előadást érhetett meg. Reméljük, most nagyobb sikere lesz!

Szóljon hozzá!