ZETApress

hírportál

A lány, aki a tűzzel játszik

Tényfeltáró riport megjelentetésére készül a kérlelhetetlen szókimondásáról ismert folyóirat, a Millennium. Hogyan kerülnek Svédországba a prostitúcióra kényszerített fiatal külföldi lányok? ? tehetjük fel a kérdést A lány, aki a tűzzel játszik című filmben.

Kik a futtatóik? És mindenekelőtt kik veszik igénybe ? köztük befolyásos emberek ? a rabszolgasorban tartott nők szolgáltatásait? Érthető, ha egyesek mindent megtennének, hogy a nevük kimaradjon a cikkből.

Lisbeth Salander is tudomást szerez a Millennium tervéről, mégpedig korábbi barátja és bajtársa, az újságíró Mikael Blomkvist számítógépéről. Így keveredik bele ez a furcsa, öntörvényű lány egy az egész országot izgalomban tartó gyilkossági ügybe. Hajtóvadászat indul ellene, de ha valakit, őt nem könnyű elkapni, pedig nem csak a rendőrség keresi.

A Millennium trilógia második részében A tetovált lányból már ismerős szereplőket láthattunk viszont a 129 perces színes, feliratos svéd thrillerben, s bár a rendezői székben változás történt, feszültségből így sem kapunk kevesebbet. Rendező: Daniel Alfredson. Főszereplők: Noomi Rapace és Michael Nyqvist. Bemutató november 11-én a Budapest Film forgalmazásában.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Millenium 3 az Arénában | ZETApress

Szóljon hozzá!