ZETApress

hírportál

Mobilfilm Fesztivál

Egyre többen fedezik fel a mobiltelefonokban rejlő lehetőségeket, s avatják készülékeiket hétköznapi kommunikációs használati tárgyból multimédiás alkotóeszközzé. A kereskedelmi tévék híradóiban többször láthattunk már mobillal rögzített bejátszást, 2004-ben Chicagóban, 2005-ben Párizsban és 2006 januárjában Lisszabonban külön fesztivált is szerveztek az ilyen alkotásoknak, Aryan Kaganof dél-afrikai rendező pedig már játékfilmet is forgatott maroktelefonjával.

Az új vizuális kifejezési forma idén idehaza is végképp teret nyerhet: nyáron a Művészetek Völgyében fesztivált is rendeznek a mobilkészülékekkel készített filmek és alkotóik, valamint a téma iránt érdeklődők számára. A Nokia Mobiltelefon Filmfesztivál Monostorapátiban lesz a felújított Művelődési Házban. A fesztiválra két témakörben lehet filmeket nevezni: a Művészetek Völgye Fesztivál alatt készített film, valamint bármely szabadon választott témában készített film. Az alkotások műfaj szerinti besorolása: filmetűd, kisjátékfilm, dokumentumfilm, blog, montázs, riport, lomográfia, klip, egyéb.

A nevezés ma indult. A pályaműveket weboldalukra folyamatosan lehet feltölteni. A mobilfilmek maximális mérete 20 MB lehet. A leadási határidő augusztus 4-én, pénteken este nyolc óra.

A filmeket beküldők közül a legjobbak a szakmai zsűri és a közönség díjait nyerik. A szakmai zsűriben többek között helyet foglal: Sándor Pál, Rudolf Péter és Szőke András. Az eredményhirdetés és a díjkiosztó augusztus 5-én, szombaton este hat órakor lesz a monostorapáti Művelődési Házban!

Szóljon hozzá!