ZETApress

hírportál

Londoni misszió

Hogy megünnepelje az Európai Unióhoz való csatlakozását, Bulgária egy hálakoncertet kíván adni a londoni nagykövetségen. Varadint (Julian Vergov), az új bolgár nagykövetet éri megtiszteltetés, hogy meghívja az angol királynőt az eseményre, és megszervezze a fogadását.

Ez a feladat azonban korántsem bizonyul egyszerűnek: korrupt személyzeti tagok és konyhában rejtőzködő alvilági bűnözők állják a zökkenőmentes szervezés útját. Arról nem is beszélve, hogy hősünk időközben beleszeret egy sztriptíztáncosnőbe (Ana Papadopulu), ami újabb bonyodalmakat helyez kilátásba. Az egyszerűnek induló megmérettetés így hamarosan rémálommá válik, és csak reménykedni lehet abban, hogy a koncert nem fullad teljes kudarcba ? láttuk tegnap este a színes, szinkronizált 107 perces bolgár?magyar?angol vígjátékban, az Uránia mozibeli díszelőadáson.

A hollywoodi stílusban megrendezett Mission London fergeteges komédia, és a bolgár mozi egyik kiugró technikai teljesítménye egyben. Nemcsak egy élvezetes történetet nézünk, mellette egyrészt betekintést nyerhetünk a bolgár társadalom és politikai élet működésébe és visszásságaiba, másrészt a komikus felszín alatt komoly önreflexió, önkritika és politikai gondolatok fogalmazódnak meg. A mögöttes tartalom mélységet ad ennek az első látásra könnyed szórakozást nyújtó filmnek.

A legnépszerűbb bolgár író, Alek Popov magyarul is megjelent regénye alapján készült szinkronizált komédia egyik főszereplője Alan Ford, a korai Guy Ritchie-filmek (A ravasz, az agy és két füstölgő puskacső, Blöff) sztárja. Szereplők: Julian Vergov, Ana Papadopulu, Lyubomir Neikov, Georgij Staikov, Ernestina Shinova, Alan Ford, Ralph Brown. Rendezte: Dimitar Mitovski. Országos bemutató: október 7-én, a Mozinet Kft. forgalmazásában.

Szóljon hozzá!