ZETApress

hírportál

1408 az Odeonban

Mike Enslin híres bestseller író, aki paranormális jelenségekről írt könyveivel futott be. Legutóbbi könyvét is hatalmas siker övezi, de az író tudomást se vesz róla, az életét egy fájdalmas családi tragédia árnyékolja be. Képtelen feldolgozni kislánya halálát, a munkájába menekül. Azon dolgozik, hogy bebizonyítsa, a természetfeletti jelenségek mögött midig szándékos, megszervezett átverés áll.

Kutatásai a New York-i Dolphin Hotelbe vezetik, ahol az a véresen legendás 1408-as számú szoba található, amelyben állítólag szellemek gyilkolnak. Enslin kész bebizonyítani, hogy ez is csak egy blöff, és kibérli a szobát annak ellenére, hogy a szálloda igazgatója nyomatékosan megpróbálja lebeszélni tervéről. Az író elfoglalja a szobát, és a saját szemével fog megbizonyosodni arról, hogy szó sincsen előre kitervelt átverésről: a hírhedt 1408-as szoba borzalmait nem a képzelet szülte.

A fenti történetet magam is láttam délelőtt az Odeon Lloyd moziban, az 1408 című színes, feliratos, másfél órás amerikai thrillerben. Rendezője Mikael Hafström, főszereplői John Cusack és Samuel L. Jackson. Bemutatója egy hét múlva lesz a Budapest Film forgalmazásában.

Szóljon hozzá!