ZETApress

hírportál

Sikeres nyár Disney csatornákon

A csatorna a júliusi nézettségi adatok szerint az első helyen áll a felmérésben részt vevő valamennyi közép-kelet európai országban. A Disney XD a 2. helyet foglalja el Lengyelországban, ahol bevezetésre kerül a Playhouse Disney csatorna ? tudtuk meg Ollé Ágnestől.

A Disney Csatorna, a világelső televíziós gyerekcsatorna, júliusi kivételes nézettségi adataival megszilárdította vezető pozícióját a gyerekeknek szóló csatornák között valamennyi közép-kelet európai országban. A gyerekközpontú családi csatorna továbbra is rendkívül népszerű a régióban, ahol az első számú gyerekcsatornává lépett elő a felmérésben részt vevő valamennyi piacon, sőt Lengyelországban az elsősorban fiúknak szóló, de a lányokat is lekötő Disney XD a második helyen végzett mögötte. E sikerre alapozva, a Walt Disney Company bővíti a Disney márkajegyű csatornaportfolióját, és szeptemberben elindítja Lengyelországban az óvodások körében kedvelt Playhouse Disney-t.

Júliusban a Disney Csatorna elsöprő sikert aratott nézettségi adataival, melyek alapján a gyerekcsatornákat tekintve vezető pozícióba került Lengyelországban (9,5%-os arány), Romániában (21,6%-os arány), a Cseh Köztársaságban (8,3%-os arány), Magyarországon (13,6%-os arány) és Bulgáriában (19,8%-os arány), míg a Disney XD a 2. helyre jött fel Lengyelországban (7,5%-os arány).

A csatorna népszerűségét olyan sikerműsorok vetítésének köszönheti, mint a Hannah Montana, mely harmadik évadának záróepizódja a lengyel Disney csatornán valaha vetített legnézettebb tévékomédia-epizóddá lépett elő (514 500 néző, 9,9%-os arány) és régiószerte is igen sikeres volt. A Disney XD Lengyelországban az animációs kedvenc Phineas és Ferb-bel vált népszerűvé, amely a nézettségi adatokat átlagosan 109 000 nézővel növelte.

Maciej Bral, a közép és kelet európai Disney Csatornák alelnöke és vezérigazgatója így nyilatkozik: A Disney-márkajegyű csatornaportfoliónk az elmúlt évben kivételes nézettségi adatokat produkált a régióban, és nagyon örülünk a csatornák júliusi sikereinek. E számok meggyőzően bizonyítják a nézőinknek ajánlott gazdag globális programválasztékunk és a helyi tartalmak sikerét, valamint azt, hogy teljes mértékben sikerült a csatornát a helyi közönség igényeihez igazítani. Reméljük, hogy a következő hónapokban műsorra kerülő izgalmas gyerek- és családi programok, köztük a várva-várt Rocktábor 2: A záróbuli című Disney Channel Original Movie ugyanilyen sikereket ér majd el Közép- és Kelet-Európában. Ezenkívül tervezzük a Disney márkajegyű csatornánk bővítését, és Lengyelországban elindítjuk a Playhouse Disney-t.

A Playhouse Disney sikeres műsor-összeállítása világszerte meghatározta az óvodásokat célzó televíziózás követendő példáját, és a szeptemberben bevezetésre kerülő lengyel csatorna is a Disney Csatorna népszerű Playhouse Disney című műsorblokkjának sikerére épít. Az olyan sikersorozatok, mint a (Miki)Mickey egér játszótere vagy a Manny Mester már korábban rabul ejtették a lengyel óvodások és családjaik képzeletét, akiknek most még több alkalmuk lesz kedvenc műsoraikat élvezni.

A Disney Csatorna EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) a legsikeresebb gyerekcsatorna portfólió Európában, a Közel-Keleten és Afrikában, és összesen 59 csatornát és/vagy csatorna feed-et működtet összesen 121 országban 21 nyelven. 2009-ben a Disney Csatorna az első pozíciót foglalta el a gyerekcsatornák között az EMEA régió 7 országában/területén. A Disney Csatorna továbbra is dinamikusan terjeszkedik a régió új piacain, és központi szerepet játszik a Disney márkanév új fogyasztók részére történő bevezetésében. A Disney csatorna kezelése alatt álló egész világra kiterjedő csatorna-portfolió 169 országban/régióban 63 vizuális tartalmat kínál 33 nyelven. Ez összesen 94 csatornát jelent.

A Walt Disney Company (TWDC)

Egy nemzetközi szinten is vezető, sokszínű vállalkozás, amely a családi szórakoztatás és a média öt alábbi területén tevékenykedik: médiahálózatok, parkok és szórakozóhelyek, stúdiós szórakoztatás, fogyasztási termékek és interaktív média csoport.A TWDC több mint 70 éve van jelen Európa, a Közel-Kelet és Afrika (EMEA) huszonhárom országában több mint 5500 alkalmazottat foglalkoztatva.

Mint a régió vezető filmdisztribútora a TWDC olyan filmekkel ért el sikereket a közelmúltban, mint a Disney/Pixar Fel című produkciója és az ?Alice Csodaországban? című 3D-s kasszasiker. Európa egyik legfontosabb televíziós szolgáltatójaként a TWDC Disney és nem-Disney márkajegyű műsorokat és csatornákat közvetít, pl. az ESPN csatornákat és a Lost, vagy a Született feleségek című sikersorozatokat, amelyek a műsoron lévő legjobb 10 amerikai sorozat között szerepelnek a fiatal felnőttek körében Franciaországban, Németországban, Olaszországban és az Egyesült Királyságban.

A Disney Csatorna 1995-ben indult első alkalommal a régióban és 2009-ben tovább bővült az EMEA 15 újabb területének bevonásával, melynek következtében több mint 58 millió háztartásban vált elérhetővé. Az elsősorban fiúknak szóló, de a lányokat is lekötő Disney XD-vel együtt, mely 2009-ben az EMEA 13 körzetében került bevezetésre, az EMEA területén 53 Disney márkajegyű csatorna fogható 20 nyelven, 109 országban és több mint 70 millió háztartásban. A párizsi Disneyland 1992-es megnyitása óta sokat fejlődött, és két parkja jelenleg Európa legkedveltebb turista célpontja.

Szóljon hozzá!