ZETApress

hírportál

Megy a gőzös a Corvinban

Ivaros egy álmos kis állomás, valahol Magyarországon. A helyi lakosok, élükön az állomásfőnökkel, el vannak foglalva a maguk kisszerű hatalmi harcaival, jelentéktelen ünnepeivel, koccintgatásaival. Ebbe a közegbe tör be a szó szoros értelmében egy Országos Ügy egy díszvonat képében, mely a legfőbb nemzeti ereklyét hordozza körbe. Ám közbeszólnak a véletlenek: a helyi intrikák, és a gőzös csendőröstül, cigányvajdástul, ereklyéstül a disznóólban köt ki.

Ezzel kezdetét veszi az őrületes kavarodás, melyben minden a visszájára fordul. Az ereklyét elkártyázzák, a vajda gyönyörű lánya szerelmes lesz, az állomásfőnök kezéből kisiklik az események irányítása, így egy mulatós, kártyás, részeges éjszakán teljessé válik a zűrzavar. A páratlan ereklye elmerül a hullámokban, de ezt mindenki igyekszik eltitkolni, letagadni a Megy a gőzös című másfélórás színes magyar filmben, melyet ma délelőtt láttunk a Corvin mozi Kabos Gyula-termében.

A tavaly készült filmvígjátékot Koltai Róbert rendezte, Grecsó Krisztián írta, operatőre Gulyás Buda volt. Főszereplői a rendezőn kívül: Pogány Judit, Gesztesi Károly, Pindroch Csaba, Szabó Győző, Csuja Imre, Lázár Kati, Badár Sándor, Egres Katinka és Szabó Kimmel Tamás. Bemutatója jövő csütörtökön lesz a Budapest Film forgalmazásában, a 12 évesnél idősebbeknek. Zene: Darvas Ferenc, Zséda, L.L. Junior, Pravo zenekar, Stefano, Gera Gábor, Moldvai Márk, míg a hang: Dolby sztereó.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » SiCKO a filmvásznon
  2. ZETApress » Százezer fölött a Megy a gőzös!

Szóljon hozzá!