ZETApress

hírportál

Zimmer Feri másodszor

Parádés szereposztással folytatódik Tímár Péter nagysikerű vígjátéka, a Zimmer Feri! ? tudtuk meg a Red Lemon Media sajtósaitól. A Fikász család ezúttal a kastélyszálló-bizniszben igyekszik maradandót alkotni. Hasonlóan a tizenkét évvel ezelőtti történethez, ezúttal is a szellemes fordulatoké lesz a főszerep.

A Zimmer Feri 2. forgatása augusztus elején kezdődik. A rendező-forgatókönyvíró Tímár Péter ötödik közös filmjére készül Kálomista Gábor producerrel. A Zimmer Feri vígjátékot ? mely a Megafilm Kft. első filmje volt ? olyan nagysikerű közös alkotások követték, mint 6:3, avagy Játszd újra Tutti, a Moszkvai Filmfesztiválon is díjazott Vakvagányok, vagy A herceg haladéka.

Tímár Péter rendező, akinek nevéhez olyan nagysikerű filmek fűződnek, mint a Mielőtt befejezi röptét a denevér, az Egészséges erotika, a Csinibaba vagy a Csapd le csacsi! egy régóta dédelgetett ötletét viszi ez alkalommal vászonra. A nagysikerű Zimmer Feri című filmjének a folytatását készíti el. A fergeteges vígjátékban az első rész valamennyi fontos karaktere ismét felbukkan.

A Fikász-család vezéralakját, Ferit ezúttal is Reviczky Gábor, feleségét, Vilmát, Pogány Judit formálja meg. Rozi lányukat Kovács Vanda személyesíti meg, akinek immáron férje, a Feri által két ballábasnak mondott egykori focista, Pista, akit ismét Szarvas József alakít. A történetben fontos szerep jut az egykori büfésre Charlie-ra is, akit ismét Növényi Norbert kelt életre. A Zimmer Feri 2 című film forgatása augusztus elején veszi kezdetét, és a producer, valamint a rendező tervei szerint az év végén láthatjuk a mozikban.

A klasszikus magyar vendéglátás hagyományait sajátosan értelmező és megvalósító család története az egész ország számára ismerőssé tette a Magyar-tenger partján egykoron ? és talán még napjainkban is létező ? családi vendéglátás hagyományait. Fikászék szórakoztató kalandjai, a velük megtörtént események egy legendás korszaknak állítottak emléket, mely mind a mai napig érvényes és kacagtató módon mutatja be a családi vendéglátás kulissza titkait.

A Fikász család tagjai Ferenc, a felesége Vilma, a lányuk Rózsi, a vejük Pista és a strand-büfés Charlie visszatérnek, hogy ezúttal a korábban a Balaton-parti vendéglátásban megszerzett tapasztalataikat a modern kor követelményeihez igazodva a kastélyszálló-bizniszben kamatoztassák. Charlie és Pista közösen találnak egy teljesen romos, elhagyatott kastélyt egy távoli kis faluban, amit pár ezer forintért meg is szereznek a helyi önkormányzattól.

A sikeres üzletre épp áldomást isznak a kocsmában, ahol egy öregembertől megtudják, hogy a kastély el van átkozva, ezért akart tőle megszabadulni a polgármester, de Charlie és Pista csak nevetnek az öregen. Kölcsönökből finanszírozva felújítják a kastélyt, amely tárt karokkal várja a vendégeket, akik a kezdetben nem igazán tolonganak. A család eszének, Ferinek ekkor ? ezúttal is ? zseniális ötlete támad.

El kell terjeszteni, hogy a Savoyai-kastélyszállóban szellem kísért, amely hírre majd csak úgy özönlenek a kíváncsi vendégek. Éjszakánként lepedőt húz a fejére és elkezdi riogatni a vendégeket. A trükk sikeresnek bizonyul, híre megy a kísértetnek és megindul a vendégek hada. Minden a legnagyobb rendben megy addig, amíg egy éjjel Feri meg nem pillant egy másik szellemet? Egy igazit! És ekkor kezdődnek el a bonyodalmak?

Szereposztás: FERI ? Reviczky Gábor, Vilma ? Pogány Judit, PISTA ? Szarvas Józsi, RÓZSI ? Kovács Wanda, TIBI (gyerek) ? Csukás Marci, SÁRI (gyerek) ? Kálomista Anna, OLYMPE SZELLEM ? Molnár Piroska, LEONÓRA ? Schell Judit, MIRTILL ? Murányi Tünde, valamint Kálloy Molnár Péter, Szerednyei Béla, Hajdú Steve, Szabó Győző, Györgyi Anna, Növényi Norbert és sokan mások. Rendező: Tímár Péter, producer: Kálomista Gábor, forgatókönyv: Tímár Péter, gyártásvezető: Zákonyi S Tamás, operatőr: Csukás Sándor, gyártó: Megafilm Kft. forgalmazó: HungariCom Kft. Tervezett bemutató: 2010. december.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Szellemjárás Ráckevén | ZETApress

Szóljon hozzá!