ZETApress

hírportál

A 3. Üvegtigris

A jövő héten indul az Üvegtigris 3. forgatása. A kultfilmmé vált első rész hangulatát megőrizve, a harmadik rész messze ellép az eddigi történettől, sokkal akciódúsabb lesz, s több jelenete a fővárosban játszódik.

Hétre bővül a főhősök száma, hisz Rudolf Péter, Reviczky Gábor, Gáspár Sándor, Szarvas József, Horváth Lajos Ottó, Csuja Imre mellett a Los Angelesből hazalátogató Kamarás Iván is kulcsszerepet kap a filmben, ám, hogy kik alakítják majd a legfontosabb női szerepeket, azt egyelőre titok fedi. Csak annyit tudtunk meg róluk, hogy a korhatár ettől még nem fog módosulni.

Ismét összeállt az Üvegtigris 1. alkotógárdája, hogy újabb elképesztő kalandokba keverjék a már jól ismert hat jó barátot, Lalit (Rudolf Pétert), az Amerika-mániás büfés Gabent (Reviczky Gábort), az autónepper Rókát (Gáspár Sándort), a piti csencselő félnótás hajléktalan Sanyit (Horváth Lajos Ottót), a Babettás Csokit (Csuja Imrét), és a szaxizó Cingárt (Szarvas Józsefet).

A július 31-ig tartó forgatás a korábbiaknál is nagyobb feladat elé állítja a stáb tagjait. Az Üvegtigris 3. egyik forgatási helyszínén, az Európa Hajón ma rendezett sajtótájékoztatón Kapitány Iván, a film operatőre elmondta, hogy az előző részekhez képest több helyszínen forgatnak, sokkal több statiszta játszik majd az akciókban bővelkedő történetben és egy jármű is kulcsszerepet kap.

A forgatást június végén kezdjük, és előreláthatólag 34 napig tart. A film költségvetése közel 300 millió forint, melynek csupán 30%-a az állami támogatás ? mondta el a sajtótájékoztatón Kovács Gábor producer.

Én egy plebejus lélek vagyok: szüleim első generációs értelmiségiek. Én azért szeretem az Üvegtigrist, mert úgy érzem, hogy ezekhez az emberekhez ? ehhez a hat szerethető balfácánhoz ? közöm van ? zárta gondolatait a forgatókönyvíró?rendező?főszereplő Rudolf Péter. A forgatókönyvet Búss Gábor Olivér és Hársing Hilda dramaturg írta Rudolf Péterrel együtt. Az operatőr Kapitány Iván, a vágó Kiss Wanda, a rendező ismét Rudolf Péter lesz.

A trilógia első része 2001. októberben került a hazai mozikba, 120 ezer nézőt vonzott és közel 84 ezer DVD kelt el belőle. A második rész 2006. januárban indult és 310 ezren látták, a DVD eladások száma pedig meghaladta az 56 ezret. A harmadik részt december 16-ától láthatja majd a közönség a Szuez Film forgalmazásában. A film 40 kópiával indul, melyek között lesznek angol feliratosak, illetve a siket nézőkre gondolva magyar feliratosak is.

A július végi forgatás idején lesz a 25. Magyar Nagydíj a Hungaroringen. ? Az a különleges jármű csak nem egy Formula?1-es versenyautó lesz? ? kérdeztük a sajtótájékoztató után a ?szaxizó Cingárt?, de Szarvas József ? aki a többiekkel együtt titoktartási szerződést írt alá ?, erről nem beszélhetett. A vele készült hosszabb interjú ? melyet névrokona, Szarvas István készített ? később lesz olvasható.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Meglettek a hölgyek | ZETApress
  2. Szarvasok a Dunán | ZETApress

Szóljon hozzá!