ZETApress

hírportál

Mozi-ünnep nagykövetekkel

Az augusztus 30-a és szeptember 2-a között zajló országos Mozi-ünnep hírét idén több nagykövet viszi majd. A közélet különböző területeiről keresték meg a szervezők azokat a hírességeket, akik igazi rajongók, s így személyes ügynek érzik a mozi népszerűsítését. Kamarás Iván, Gönczi Gábor és Cseh Laci örömmel tesz eleget a felkérésnek, tudtuk meg sajtószolgálatuktól.

Kamarás Iván számára a mozi foglalkozási ártalom. Azok közé a színészek közé tartozom, akiknek a foglalkozása a hobbija is egyben. A film igazi kikacsolódás a számomra, nyilatkozta a népszerű művész. A Mozi-ünnepen egyébként Kamarás filmrendezőként is bemutatkozik. Mobiltelefonjával forgatott Sóhajok című filmje szokatlan alkotói kísérlet: egy kamaraszínházi előadást rögzít az egyik szereplő szemszögéből.

A Mozi-ünnep tavalyi házigazdája, Gönczi Gábor, az RTL klub Fókuszának szerkesztő-műsorvezetője idén is szívesen vállalta, hogy a rendezvény mellé álljon. Gábor gyakran jár moziba, s igyekszik legalább két premier filmet megnézni hetente. Nagyszerű kezdeményezésnek tartom, hogy egy évben négy napon át a mozit ünnepeljük. Az alacsony jegyáraknak köszönhetően ilyenkor sokkal többen részesülhetnek a filmek varázslatos világából, ráadásul számos premier előtti filmet is láthat a néző, mondja a közkedvelt műsorvezető.

A sport világából Cseh Laci, világbajnok és kilencszeres Európa-bajnok úszónk vállalta a Mozi-ünnep nagyköveti posztját. Laci szerint a mozi nagyszerű szórakozás. Nagy vásznon élvezhetem a szélesvásznú filmeket, fantasztikusak a hanghatások, és közben ehetek popcornt, magyarázza mozi iránti lelkesedését a fiatal sportoló. A nagykövetekkel a közönség személyesen is találkozhat majd, hisz a Mozi-ünnep alatt mindhárman beállnak majd jegyszedőnek. Az idei Mozi-ünnephez 44 város 85 mozija csatlakozott. A közönség több mint kétszáz filmet nézhet majd meg, s immár az is eldőlt, hogy maximum 360 forintos jegyáron.

Idén hét premier film kerül a Mozi-ünneppel egy időben a mozikba, köztük olyan block-busterek, mint a hatvanas évek Amerikáját idéző Hajlakk, Nicole Blonsky-val, John Travoltával, Christopher Walkenel és Michelle Pfeifferrel, vagy a 28 héttel később című thriller, melyben egy halálos vírus szedi áldozatait Londonban. Számos filmet ? köztük Kamondi Zoltán új filmjét, a Dolinát, illetve Tóth Tamás alkotását, a Farkast ? premier előtt nézhet meg majd a közönség. Lesznek egészen különleges vetítések is, hisz Tarantino új filmjét, a Grindhouse-t a Mozi-ünnep alatt először láthatja majd teljes terjedelmében a közönség, illetve a nagy érdeklődésre számot tartó Next című thrillernek Nicolas Cage főszereplésével is lesz egy premier előtti vetítése.

Szóljon hozzá!