ZETApress

hírportál

BUSHO Spotverseny

Még egy hétig lehet a BUdapest-SHOrt Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál spotversenyére nevezni. A szervezők néhány rövid mondatban várják az ötleteket, majd 30 nevezőnek adnak egy-egy telefont, amivel megvalósíthatják filmterveiket.

A BuSho rövidfilmfesztivál és a Sony Ericsson meghirdeti Budapest Short Nemzetközi Rövidfilm fesztivál spot felhívását, amelynek célja, hogy a fesztivál 2010-es befutó- és reklámfilmjét az alkotók a Sony Ericsson Vivaz modelljével készítsék el. A készülék 3.2 colos, 360×640 képpont felbontású, 16:9 képarányú érintőkijelzővel rendelkezik, HD minőségű 720p videó-rögzítésre képes.

A nevezési lap innen letölthető. A pályázók két tematikára küldhetik be terveiket június 10-ig, majd az elő-zsűri döntését követően 30 alkotónak lesz lehetősége, hogy megvalósítsa filmtervét a HD telefonnal. A filmeknek minimum 25, maximum 30 másodperceseknek kell lenniük. A háromtagú zsűri dönt arról, hogy mely 15 spot lesz az idei fesztivál 15 versenyfilm blokkjának a felvezetője illetve, hogy ki az a 3 alkotó, aki a verseny végén hazaviheti a készüléket.

A közönségszavazás online zajlik majd, és mind a 30 elkészült filmre lehet voksolni. A közönségszavazás nyertesének díja is egy Vivaz telefon. Egy alkotó maximum 3 filmtervvel nevezhet. A győztes filmek bemutatójával egybekötött hivatalos eredményhirdetés és díjkiosztó augusztus 31-én lesz a 6. Budapest Short Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál megnyitóján.

A két tematika, amikre várjuk az ötleteket a SZÜNET UTÁN FILMSZÜRET és a KÉRSZ EGY RÖVIDET? Minden filmen szerepelnie kell az alábbi szövegnek narrációval vagy feliratban: SZÜNET UTÁN FILMSZÜRET vagy KÉRSZ EGY RÖVIDET? 6. BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál 2010. szeptember 1-5. A kiválasztott filmek ezen kívül felkerülnek a 2010-es Best of BuSho DVD-re. Részletes információ innen letölthető.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Szünet után filmszüret! | ZETApress

Szóljon hozzá!