ZETApress

hírportál

Candy az Odeon Lloyd moziban

Ma délelőtt mutatták be a sajtónak a Candy című színes, feliratos, 108 perces ausztrál filmdrámát. Megrázó szerelmi történet láttunk egy lányról, egy fiúról, és a drogokról. Dan költő szeretne lenni, Candy pedig festő; elsöprő, szenvedélyes szerelmük a legnagyobb boldogság szabadságával ajándékozza meg őket. Hogy még teljeseb- ben éljék meg szerelmük és érzékeik szabadságát, a fiú bevezeti a lányt a kábítószerek világába.

Candy nem hajlandó szüleire hallgatni, akik szerint Dan egy igazi vesztes, hanem egyre jobban sodródik a fiúval és erősödő drogfüggőségükkel. Nem kell sok idő ahhoz, hogy a heroin legyen az egyetlen motiváció az életükben. Egyre jobban lecsúsznak, és nincsen annyi pénzük, hogy beszerezzék a szükséges adagokat. Először csak pénzt kérnek kölcsön, majd amit tudnak, elzálogosítanak. A lejtőn nincs megállás: a fiú lopni kezd, a lány pedig prostituáltként végzi. De amikor Candy teherbe esik, a két szerelmes a legfájdalmasabb szenvedésnek teszi ki magát, hogy megszabaduljon a heroin fogságától egy jobb élet reményében.

A filmet Neil Armfield rendezte, főszereplői: Heath Ledger, Abbie Cornish, és Geoffrey Rush. A 16 éven felülieknek javasolt drámát jövő csütörtöktől láthatjuk a Budapest Film forgalmazásában.

9 és fél randit láthatunk Valentin napon

Szintén a Budapest Film forgalmazza Sas Tamás rendező és Neményi Ádám producer új romantikus komédiáját, melynek témája egy bestseller író kalandja tíz nővel tíz nap alatt. A film bemutatóját Valentin-napra tervezik. A Sas-Neményi páros előző filmje, az SOS szerelem! kiemelkedő közönségsikernek bizonyult a mozikban: jelenleg 240 ezres nézőszámnál tart. A nyertes csapat a sikeren felbuzdulva ismét összeállt, hogy egy újabb romantikus komédiával gazdagítsák a hazai minőségi közönségfilmek palettáját. A film témája ismét a szerelem, a párkapcsolatok problematikussága, és a mélyebb érzések fontossága.

A film főhősét Fenyő Iván alakítja, aki sikerkönyve megírása után éli gondtalanul életét, szórja a pénzt, hotelben lakik, és sportkocsival jár. Három év telik el így, egy nap azonban veszélybe kerül az édes élet. A közelgő Könyvhét miatt kiadója ultimátumot ad: tíz nap alatt kell írnia egy könyvet arról, miért van olyan sok magányos nő Budapesten. Tíz nap alatt kell tehát találkoznia tíz szinglivel, részt venni főző-randin, rapid-randin, salsa-randin. Közel kell kerülni a hölgyekhez, diktafonra venni a beszélgetéseket és megírni a könyvet. A bonyodalom persze nem marad el, de a műfaj hagyományaihoz hűen a főhős végül révbe ér.

A Fenyő Ivánt körülvevő hölgykoszorúban láthatjuk majd Söptei Andreát, Kovács Patríciát, Stefanovics Angélát, Kéri Kittyt, Szávai Viktóriát, Jordán Adélt, Rezes Juditot, Pelsőczy Rékát, és szerepet kap Hevér Gábor, valamint Kaszás Géza is, aki társproducerként is részt vesz a filmben. A film forgatókönyvét Köbli Norbert írta, operatőre Miklauzic Márton.

Lázasan fogyasztjuk a nőket, jelenleg az ötödik randin vagyunk túl, nyilatkozta Neményi Ádám producer a forgatásról. A budapesti helyszínek között lakásbelsők, művelődési házak, éttermek, kórház is találhatók. Az alkotók jövő héten forgatják az éjszakai jeleneteket, és lassan elérkeznek a forgatás feléhez. Az alkotók és a forgalmazó a 9 és fél randi mozi-bemutatóját február 14-re, Valentin-napra tervezik.

Szóljon hozzá!