ZETApress

hírportál

Díjeső Piafnak

Olivier Dahan életrajzi filmje megkezdte diadalútját a nemzetközi filmes mustrákon. A francia nemzeti ikon, Edith Piaf életútját feltáró alkotást a közönség azonnal a szívébe zárta. A nyomortelepről sanzonjaival a világhírnév színpadára röppenő énekesmadár drámáját a Berlini Filmfesztivál nyitófilmjeként láthatták először a nézők, s már akkor 15 perces állótapsot kapott.

Április 18-án a Philadelphiában megrendezett filmfesztiválon a művet a legjobb játékfilmnek járó közönségdíjjal jutalmazták. Június 1-én a Seattle-i nemzetközi filmes mustráról négy díjjal is távozhatott a stáb: a legjobb színésznőnek (Marion Cotillard), a legjobb rendezőnek és a legjobb filmnek járó közönségdíjat vehették át, valamint a rendező, Olivier Dahan a feltörekvő tehetségeknek járó Emerging Master Awardot.

A Piaf legfrissebb díját június 16-án, a 21-ik Cabourgi Fesztiválon söpörte be. A legjobb színésznőnek járó Arany Hattyú ? díjat, a kritikusok által is magasztalt alakításáért Marion Cotillard kapta. A Piaf a hazai mozikban csütörtöktől látható, a Budapest Film forgalmazásában.

Szóljon hozzá!