ZETApress

hírportál

Sötétkékmajdnemfekete

A húszas éveiben járó Jorge kénytelen megörökölni apja házfelügyelői munkáját, miután a férfi infarktust kap és lebénul. Hét évébe kerül, hogy apja ápolása és a munka mellett be tudja fejezni felsőfokú tanulmányait. Mindenre elszántan kezd munkát keresni, csakhogy kikerüljön a számára elviselhetetlen közegből, tudtuk meg ma délelőtt az Odeon Lloyd moziban bemutatott 105 perces színes, feliratos spanyol filmből.

Jorge bátyja most szabadul ki a börtönből, ahol az utolsó hetekben szerelembe esett a szintén ott raboskodó Paulával. A lánynak egyetlen célja, hogy teherbe essen és átkerüljön a biztonságot jelentő kismama részlegre. Amikor kiderül, hogy Antonio nem képes teherbe ejteni Paulát, a férfi szokatlan kéréssel áll öccse elé. Legyen ő a vér szerinti apja Paula gyermekének, de az aktus után szüntessék meg kapcsolatukat.

Daniel Sanchez Arévalo első rendezése egy keserédes melodráma, szellemes dialógusokkal és váratlan fordulatokkal. Hősei saját sorsukkal és szerelmeikkel birkóznak, és nem lehet tudni, hogy ki lesz a győztes. A tavaly készült dráma főszereplői: Quim Gutierrez, Marta Etura, Raul Arevalo, Antonio de la Torre. A 16 éven felüli közönségnek jövő csütörtöktől két kópiával forgalmazza a Budapest Film.

Szóljon hozzá!