ZETApress

hírportál

Amazon: Ügyvéd

A zöld ügyvédnő áttöri a negyedik falat. A magyarországi Disney+ bejelentette, hogy az Amazon: Ügyvéd (She-Hulk: Attorney at Law) augusztus 18-tól Magyarországon is elérhetővé válik a Disney+ felületén – tudatták sajtósaik.

A Disney+ra érkező új vígjátéksorozat főszereplője Tatiana Maslany, aki Amazont, azaz Jennifer Walters-t alakítja, egy emberfeletti jogi ügyekre specializálódott ügyvédet. A Kat Coiro és Anu Valia által rendezett Amazon: Ügyvéd Jennifer Walters, a 30-as éveiben járó egyedülálló ügyvédnő bonyolult életét követi nyomon, aki történetesen egy zöld, 180 centis, szupererős Hulk. A vezető író Jessica Gao volt; a sorozat kilenc epizódból áll, amelyben számos MCU-veteránt (Marvel Cinematic Universe) láthatunk. Köztük van Mark Ruffalo mint Smart Hulk, Tim Roth mint Förtelem és Benedict Wong mint Wong.

Azt szeretem a legjobban Jenben, azaz Amazonban, hogy ellentmondásos személyiség. Teljesen munkamániás, közben mégis hatalmas szíve van. Van amikor imád, van, amikor egyenesen utál Amazon lenni. Ezekben az ellentmondásokban rengeteg szórakoztató feszültség rejlik, amivel játszani lehet – mondja Maslany, a karakter megszemélyesítője.

Kat Coiro a sorozat hat epizódjának rendezője már régóta rajongott a smaragdzöld színű hősért. – Gyerekkoromban nagy She-Hulk-rajongó voltam – mondja Coiro. – Egy képregénybolt közelében laktam és ő egy igazán vagány női karakter volt, saját képregénnyel – teszi hozzá a rendező.

A Stan Lee és John Buscema által megalkotott karaktert 1980. február 10-én mutatták be a The Savage She-Hulk képregénysorozatban. Amazon 1982-ben a Bosszúállók tagja lett, majd 1984-től a Fantasztikus Négyes sorozatban is szerepelt. John Byrne író/rajzoló 1989-1994 között futó Sensational She-Hulk képregénysorozatában a karaktert a rá jellemző humorral ruházta fel, aki áttöri a negyedik falat, amely az olvasókat, nézőket és a történetbeli hősöket választja el, vagyis She-Hulk kiszól, beszél a történetét követőkhöz.

A szereplőgárda tagja még Ginger Gonzaga, Josh Segarra, Jameela Jamil, Jon Bass és Renée Elise Goldsberry. Az executive producerek Kevin Feige, Louis D’Esposito, Victoria Alonso, Brad Winderbaum, Kat Coiro és Jessica Gao. A co-executive producerek Wendy Jacobson és Jennifer Booth.

A képregényekből ismert Amazon karakterében azt szerettem, hogy az igazságszolgáltatás és az igazságosabb társadalom megteremtése iránti szenvedélye miatt lett ügyvéd, ezt a tulajdonságot a sorozatban is beépítettük a személyiségébe – mondta Wendy Jacobson társproducer. – Az is megfogott, hogy a karakter képes oda-vissza változni Jennifer Waltersből Amazonná, valamint az a küzdelem, amin egy modern nő nap mint nap keresztülmegy. Megpróbál előrehaladni a karrierjében, miközben időt szakít a barátokra, a családra és a randizásra is. A humor nagy része ezekből az igazán életszerű és átélhető történetekből fakad, például egy kötelező családi vacsorából – tette hozzá.

A Disney+ szolgáltatás

A Disney+ streaming megszámlálhatatlan népszerű és világszerte keresett film és sorozat otthona, kínálatában Disney, Pixar, Marvel, Star Wars és National Geographic alkotások egyaránt megtalálhatóak, csakúgy, mint a legendás A Simpson család és számos további sikerprodukció – de a választéknak egyes országokban az új általános szórakoztató brand, a Star is a részét képezi. A Disney+ a The Walt Disney Company legfontosabb streaming szolgáltatása, mely a Disney Media & Entertainment Distribution üzleti szegmenshez tartozik. A szolgáltatást igénylők megtekinthetik a Disney+ folyamatosan gyarapodó tartalomkínálatát, köztük egész estés filmeket, dokumentumfilmeket, élőszereplős filmeket, animációs sorozatokat és rövid formátumú tartalmakat. Kivételes helyzetéből adódóan a Disney+ precedens nélküli hozzáféréssel bír a Disney lenyűgözően gazdag mozi- és televíziós archívumához, valamint a The Walt Disney Studios legújabb alkotásait is a magáénak tudhatja. A Disney+ önálló streaming szolgáltatásként vagy a The Disney Bundle részeként érhető el, amely az előfizetőknek hozzáférést biztosít a Disney+, a Hulu és az ESPN+ kínálatához. További információk a disneyplus.com oldalon, valamint a legtöbb mobiltelefonon és tévékészüléken elérhető Disney+ applikáción olvashatók.

Szóljon hozzá!