ZETApress

hírportál

Égenjárók a Corvinban

A történet központjában vadászrepülő pilóták egy csoportja áll, akiket csak Kildren néven ismer a világ ? különös mód sosem öregszenek, halhatatlan testtel bírnak, és mindörökké fiatal tinédzserek maradnak ? láttuk este az Égenjárók című filmben.

Két multinacionális vállalat közti háború megvívásában vesznek részt, hogy az ellentét mióta tart, arra talán már senki sem emlékszik. A Kildrenek genetikai ügyeskedés során kerültek kifejlesztésre, és ha egy elesik csatában, azon nyomban új érkezik a helyébe. Kannami is ilyen zöldfülű, mikor a bázison szolgálatra jelentkezik nagy csodálatára egy vadonatúj, még sértetlen gépet kap.

A szokás ugyebár az, hogy a repülőket az újoncok az előző tulajdonostól veszik át, ám ennek a korábbi gazdáját, Jinroh-ot, csupa rejtély övezi. Az újdonsült parancsnok, Kusanagi, azt állítja Jinroh meghalt, ám senki nem hajlandó beszélni róla bővebben. Ahogy Kannami és osztaga sorra végez bevetést bevetés után, a főhősnek fura érzése támad, mintha az élete ismétlődne, és arra lesz figyelmes, hogy az elesett csapattársakat követő utánpótlások pedig félelmetesen hasonlítanak elődjeikre, mindössze más névvel bírnak. Mikor Kannami az előző missziókra próbál emlékezni, rájön, hogy nincs is múltja…

A magyar mozikban a 122 perces 2008-as színes japán animációs film március 4-től látható. A Corvin moziban tegnap este a Gézengúz Alapítvány részére rendezett jótékonysági est keretében mutatták be a csekély számú résztvevőnek.

Szóljon hozzá!