ZETApress

hírportál

Filmforgatás hídlezárással

A Szabadság híd lezárása miatt változik a hétvégén a villamosok közlekedése. Filmforgatás miatt lezárják a Szabadság hidat június 18-án és 19-én szombat-vasárnap, ezért a 47-es és a 48-as villamosok csak a budai oldalon, a dél-budai végállomások és a Széll Kálmán tér között közlekednek, a 49-es villamos pedig nem jár.

Az N19-es nosztalgiavillamos ezen a hétvégén a Móricz Zsigmond körtér és Bécsi út / Vörösvári út között közlekedik – tudatta a BKK Kommunikáció. Június 18-án és 19-én szombaton és vasárnap filmet forgatnak a Szabadság hídon, ezért lezárják az átkelőt a forgalom elől. Az arra közlekedő villamosok közlekedése így változik:

a 47-es és a 48-as villamosok megváltozott útvonalon, a dél-budai végállomások és a Széll Kálmán tér között közlekednek, nem érintik a Fővám tér M, a Kálvin tér M, az Astoria M és a Deák Ferenc tér M megállókat; az útjuk során mindkét irányban megállnak az 56A villamos Rudas Gyógyfürdő, Döbrentei tér, Dózsa György tér, Krisztina tér, Mikó utca és Déli pályaudvar M megállóhelyén;

a 49-es villamosok nem közlekednek;

az N19-es nosztalgiavillamos a 19-es villamossal megegyezően a Móricz Zsigmond körtér M és a Bécsi út / Vörösvári út között jár.

A BKK azt javasolja ügyfeleinek, hogy a Szabadság híd lezárása miatt Pest és Buda között az M4-es metrót, illetve a 7-es és a 133E autóbuszokat használják. A Deák Ferenc tér és a Kálvin tér között az M3-as metrópótló, a 9-es autóbusz, valamint a 72M trolibusz segíti a közlekedést.

Az utazás megtervezéséhez is érdemes a BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével – javasolja a Budapesti Közlekedési Központ

Szóljon hozzá!