ZETApress

hírportál

Újbuda új mozija

Az Etele Cinema a jövő mozija. Wow-élmény, show és egy kis varázslat közelebb, mint gondolnád. A többszörösen díjnyertes Etele Plaza tavaly szeptemberben nyitotta meg kapuit. Ma délelőtt egy exkluzív látogatás keretében nyerhettünk bepillantást az Etele Cinema kulisszái mögé.

A körbevezetés során megismerhettük a hazánkban egyedülálló felszereltségű mozi különleges termeit és innovatív technológiáit, valamint prémium szolgáltatásait.

A nemzetközileg is elismert okos-pláza

Az Etele Plaza 55 ezer m2-en, tágas terekkel és több mint 150 üzlettel várja a látogatókat 2021 szeptembere óta. Az épületet a Paulinyi & Partners és a Group Dyer csapata innovatív, technológia-orientált, valamint progresszív megközelítéssel tervezte meg, nagy belmagasságú és vonzó közösségi terekkel. A tervezők és kivitelezők szem előtt tartották a létesítmény kialakítása során a legmodernebb környezetbarát újításokat és előírásokat is. Ennek köszönhetően az épület elnyerte a BREEAM Very Good környezetvédelmi minősítést, amellyel összhangban külön figyelmet kapott a könnyű megközelíthetőség, a fényszennyezés és a közvetlen környezeti terhelés minimalizálása, valamint az időtálló anyagok beépítése és a hulladék újra-felhasználásának elősegítése.

A pláza 1300 parkolójának 130 állomásán elektromos autók töltése is lehetséges, a bejáratoknál interaktív LED-fal, bent pedig számos USB-csatlakozóval ellátott pad található. A Gasztro Placc területén és teraszán elhelyezett bútorok is beépített mobiltöltőkkel felszereltek, a családosok számára kialakított étkezőterület pedig digitális játszószőnyeggel, vagyis egy padlóba integrált, érintőképernyős felülettel várja a kicsiket. A tervezők látássérült vásárlókra is gondoltak: tájékozódásukat az Óbudai Egyetemen kifejlesztett Ariadné vakvezető okosbot segíti. Az Etele Plaza applikáció felületén exkluzív ajánlatok, navigációval ellátott térkép, valamint az Etele Klub hűségprogram is elérhető.

Minőségi mozizás

Az ETELE Cinema 7000 m2 alapterületével, 14 termével 1600 fő befogadására képes. Kialakítása során figyelembe vették a legkülönbözőbb fogyasztói igényeket, így a látogatók a termek és ülőhelyek tekintetében is több opció közül választhatnak. A standard helyek egyedi fejlesztésű, prémium minőségű, skandináv designszékek, amelyek extra széles ülőfelülettel és karfa alatti tárolóval biztosítják a gondtalan szórakozást. A spanyol műbőrrel keretezett olasz szövethuzat, valamint a glide mechanika, azaz a dönthető háttámla és az előre-csúszó ülőfelület is mind ezt a célt szolgálják.

Az összekapcsolt, elválasztó karfa nélküli kanapészékek külön-külön dönthető kialakítással az otthoni, bekuckózós hangulatot idézik. A PREMIUM termek ülőhelyei extra széles karfákkal rajta fa asztalkákkal, beépített pohártartóval és vezeték nélküli QI-töltővel rendelkeznek, kimagasló kényelmet biztosítva a filmnézéshez. Az ETELE Cinema több termében is Dolby Atmos és 7.1 hangrendszerek, 4K lézer vetítési technológia, valamint pixelvezérelt fénytechnika varázsolja el a látogatókat.

Az ETELE Cinema alapjaiban gondolta újra a közösségi filmnézést. Ennek megvalósításában kiemelt szerepet játszott a pláza generál tervezője, a Paulinyi & Partners vezető tervezője, Vámossy István, valamint az olasz mozitervező specialisták, a DeCa Design munkatársai, Domenico Del Priore és Raffaele Carlani. Az audió- és vetítéstechnikáért pedig az ország legjobb szakembere, Berkes Zoltán, a CinemaNext Hungary Cinema Integratora felelt. – Az ETELE Cinema több akart lenni, mint egy kommersz multiplex, a tervezés során mindent a felhasználói élmény és érzet határozott meg – tette hozzá Radványi Gábor, a Futureal-csoport főépítésze.

Egyedülálló kaland a gyermekeknek – a mesébe illő KIDS terem

Az innovatív tér – amely egyszerre játszótér és moziterem – Molnár Tímea és Alexa Zsolt, a Minusplus tervezőiroda munkatársai ötletén alapul. A mesebeli élmény már a bejáratánál kezdődik, ahol varázslatos ködpára függönyre vetített animációk fogadják és invitálják beljebb a családokat. A KIDS-terem kifejezetten a tökéletes családi mozizásra lett komponálva, a legkisebbek igényeit végsőkig szem előtt tartva. Fontos volt, hogy a gyerekek számára ne legyen ijesztő a moziélmény, így az itt megtekinthető filmek az átlagnál halkabbak, és a terem sem sötétül el 100%-ban. A puha, színes és változatos kialakítású ülőhelyek mellett, olyan vetített ablakok oldják a teret, amelyek segítenek elmerülni az adott film világában. Alacsonyabb székek, szabadon mozgatható puffok teszik még kényelmesebbé és játékossá a kicsik számára a mesefilmek nyújtotta élményt.

Wow-élmény, show és egy kis varázslat

A PIXEL-terem, valamint a közlekedő terek fényjátékáért a Centrum Production felelt, akik ezzel a projekttel A Fény Mestere – Master of Light 2021 pályázaton a szakmai zsűri dicséretében részesültek. A hazai piacon egyedülálló hangulatfények segítenek abban, hogy a mozitermek varázslatos élményt nyújtsanak, meglepjenek és szórakoztassanak.

Rendezvényhelyszínként is egyedülálló

A 2021-es BrandFestival októberben az ETELE Cinema-ban került megrendezésre, a konferencián több mint száz nemzetközi és hazai szakmai előadó váltotta egymást a színpadon. Az esemény a nagy presztízsű, londoni Conference & Events Awards 2022 versenyen döntőbe jutott, többek közt a Fenntartható helyszín és a Legjobb rendezvényhelyszín kategóriákban is. Az ETELE Cinema aktuális moziműsorát idekattintva megtekinthetjük.

A Futureal-csoportról

A Futureal a Kelet-közép-európai Régió egyik vezető ingatlanfejlesztő és befektető cégcsoportja, Európa 10 legnagyobb ingatlanfejlesztője között tartják számon. Alapítása óta a Futureal-csoport portfóliója több mint 180, összesen több mint hárommillió m2 bruttó alapterületű ingatlanfejlesztési projekttel bővült, ötmilliárd euróértékben.

Szóljon hozzá!