ZETApress

hírportál

Woody Allen fesztiválja

Mától látható a mozikban a négyszeres Oscar-díjas Woody Allen új filmje, a Rifkin fesztiválja (Rifkin?s Festival). A 92 perces amerikai romantikus vígjáték, melyet a hazai kritikusok is kedveltek, igazi csemege a cinefileknek és a romantikus történetek kedvelőinek.

Rendező, forgatókönyvíró: Woody Allen. Szereplők: Wallace Shawn, Gina Gershon, Louis Garrel, Elena Anaya, Sergi López, Christoph Waltz. Producerek: Erika Aronson, Letty Aronson, Jaume Roures. Operatőr: Vittorio Storaro. Vágó: Alisa Lepselter. Zene: Stephane Wrembel. Magyarországon forgalmazza a Cinetel Kft.

– Woody Allen még mindig fergeteges, abszurd és fantasztikusan vicces vígjátékot tud csinálni – valószínűtlen, mégis teljesen nyerő – írta Roger Friedman, Showbiz 411.

– Egy film az álomszerű és a valóság között. Vígjáték az élet értelméről, hús-vér helyzetekkel – írta Guillem Martinez Oya, Cinematismo.

– Mint rátalni egy váratlan desszertre: nem bőséges és nem tápláló, de kellően édes ahhoz, hogy emlékeztessen a szép időkre, annak ellenére, hogy közben mi minden történt – írta Jessica Kiang, New York Times.

Woody Allen 49. nagy-játékfilmjében visszatér ahhoz az önreflexív recepthez, amiért megszerettük. Legújabb romantikus komédiájában, a Rifkin fesztiváljában a neurotikus főhős (Wallace Shawn) ezúttal feleségét (Gina Gershon) kíséri San Sebastianba a Nemzetközi Filmfesztiválra, ahol riválisra akad a jóképű filmrendező (Louis Garrel) személyében. Miközben pszichoszomatikus betegségeit a szépséges doktornővel (Elena Anaya) kezelteti, felidézi kedvenc filmjeit és visszatalál valódi önmagához is.

A négyszeres Oscar-díjas rendező alkotása a filmművészet nagy klasszikusai, többek között Fellini, Bunuel, Truffaut és Bergman filmjei előtt tiszteleg, miközben – Vittorio Storaro képeinek köszönhetően – a csodás észak-spanyol kisvárosról, San Sebastianról is rajongva mesél.

Szóljon hozzá!