ZETApress

hírportál

A ’80-as évek legjei

TOP 10: A ’80-AS ÉVEK címmel új sorozat január 13-tól csütörtökönként 22 órakor a National Geographic csatornán. Executive producer: Rob Lowe. Az új hatrészes sorozat nosztalgikus időutazásra hív egy legendás, felejthetetlen időszakba, mely kitörölhetetlen nyomot hagyott kollektív emlékezetünkben.

Melyek voltak a ’80-as évek legikonikusabb pillanatai, játékai, kütyüjei, reklámjai, gyorsételei és ruhadarabjai? Kövesd végig a 10-es listát, és közben idézd fel fiatalkorod jellegzetes ízeit, képeit, látványait és zenéit! – kéri Bak Anita PR Supervisor Media, National Geographic, Disney Csatorna.

A te életedben is meghatározó időszakot jelentettek a ’80-as évek? Vagy csak a szüleid elbeszéléseiből és korabeli felvételekből ismered e különleges időszak jellegzetes – ma már sok esetben megmosolyogtató eszközeit, reklámjait és ruhadarabjait? Ha szeretnél kiszakadni a pragmatikus XXI. századból egy színes, jókedvű és fiatalos lendületű világba, tarts a National Geographic új, magával ragadó sorozatával, mely hat témakörben villantja fel a ’80-as évek legjeit!

A színes és lebilincselő epizódokban Rob Lowe producer-műsorvezető a ’80-as évek legemlékezetesebb pillanatait, kütyüit, játékait, gyorsételeit, reklámjait és ruhadarabjait villantja fel előttünk. Az MTV és az Apple Macintosh megalapításától a Teddy Ruxpin-mackók térhódításáig és a Wendy’s SuperBar éttermek diadalmenetéig a műsorban az időszak számtalan ikonikus jelenségével találkozhatunk – többek közt olyan neves megszólalók segítségével, mint Ridley Scott, Tony Hawk, Amber Riley, Kevin Smith, Joan Collins, Tiffani Thiessen vagy épp Meat Loaf.

A játékokról szóló epizódban szakértők és vásárlók válaszolnak arra az izgalmas kérdésre, hogy a Rubik-kocka miért ma is az életünk része, és minek köszönheti töretlen népszerűségét. Az epizódokból az is kiderül, hogy az Apple híres 1984 című reklámfilmje hogyan kerülhetett adásba, és hogy Diana hercegnének volt egy titkos második esküvői ruhája. Ha szereted az efféle meglepő, ritkán hallott történeteket, és szívesen visszarepülnél az őket inspiráló varázslatos ’80-as évekbe, tarts a National Geographic új hatrészes sorozatával!

A ’80-as évek 10-es listája természetesen szubjektív, ám ezzel együtt a lehető legautentikusabb, hisz neves szakértők állították össze: Alvin Hall könyvszerző, pénzügyi tanácsadó; Brian Jay Jones életrajzíró, a popkultúra avatott ismerője; Jen Chaney könyvszerző, kritikus; Katie Puckrik televíziós műsorvezető; Jason King zenetudós; Robert Klara könyvszerző, az Adweek főszerkesztője; Carla Hall séf, televíziós műsorvezető és Steve Wozniak, az Apple társalapítója.

Szóljon hozzá!