ZETApress

hírportál

Nagykarácsonyi siker

Már közel 110 ezer nézője van a Nagykarácsonynak. 2021 legnézettebb, NFI által támogatott filmje az első magyar karácsonyi film – tudatta Tamás Dorka. A Nemzeti Filmintézet támogatásával készülő romantikus vígjáték november 25-én került a mozikba az InterCom forgalmazásában.

Egy hónappal a hazai premier után, stílusosan épp december 25-én szombaton vásárolták meg a százezredik jegyet Nagykarácsonyra, az első magyar karácsonyi filmre. Tiszeker Dániel alkotása iránt azóta is töretlen az érdeklődés, immár közel 110 ezer nézővel büszkélkedhet és így ez lett idén a legnézettebb film a Nemzeti Filmintézet által támogatott alkotások közül. Az egyszerre szívet melengető, romantikus és humoros vígjátékban Ötvös András, Zsigmond Emőke, Pokorny Lia, Scherer Péter, Szabó Kimmel Tamás, Rujder Vivien, Csuja Imre, Szerednyey Béla, Hernádi Judit és Mészáros Máté gondoskodnak a szórakozásról.

A Nagykarácsony című filmmel megtörtént a karácsonyi csoda, amiben az alkotók titkon reménykedtek: a járvány és a kötelező maszk viseléssel együtt is immár közel 110 ezren látták az első magyar karácsonyi filmet. A hazai közönség bebizonyította, hogy szüksége van a hazai karácsonyi ízekre és hétköznapi emberek – jelen esetben egy tűzoltó és egy tanító néni – szerelméért is szívesen izgulnak.

Arnoldnak a veszély az élete, de most a szokásosnál is nagyobb kockázatot vállal. A lánglelkű tűzoltó, minden kollégája példaképe, meg akarja kérni a barátnője kezét – nem is akármilyen körítéssel. A romantikus esemény azonban katasztrófába torkollik: nemcsak a szívét törik össze, hanem egy furcsa baleset hatására még tériszonyos is lesz. Ennél nagyobb csapás nem érhet tűzoltót. Eddig életeket mentett, most egy karácsonyi vásárba száműzik egy gyermekelőadás tűzvédelmi ügyeletesének, ahol megismerkedik Eszterrel, a szuperlelkes tanító nénivel.

Szóljon hozzá!