ZETApress

hírportál

Ésszerű megoldás az Urániában

Az ötvenéves Erland egy svéd iparvárosban lakik, a helyi papírmalomban dolgozik, feleségével pedig egy házassági konfliktusokat kezelő szemináriumot vezet a pünkösdista gyülekezetben ? láttuk délután a Titanicon, az Urániában.

Minden a legnagyobb rendben megy, míg legjobb barátja, Sven-Erik egy partin be nem mutatja neki a feleségét, Karint. Erland és Karin között olyan szenvedéllyel lángol fel a vágy, hogy a helyzet hamar tarthatatlanná válik. Erland ?ésszerű megoldást? javasol: a válságot együtt kell megoldaniuk, mind egy házba költöznek, egy ideiglenes kommunát alkotnak pontos szabályok alapján, felváltva főznek és mosogatnak, várva, hogy a házasságtörő láz elmúljék.

Jörgen Bergmark rendező a sajtóvetítésen is megjelent. Tragikomédiája egy felnőtteknek szóló, okos és vicces film, neves svéd színészek, köztük a csodálatos Pernilla August remek alakításával. Forgatókönyv: Jens Jonsson, operatőr: Anders Bohman, vágó: Mattias Morheden, zene: Nathan Larson. Szereplők: Pernilla August, Stina Ekblad, Magnus Eriksson, Rolf Lassgard, Anki Lidén, Claes Ljungmark. Forgalmazó: The Match Factory.

Egy éjszaka a klubban

Simon Nardis, aki korábban dzsesszzongoristaként nemzetközi hírnévre tett szert, tíz éve visszavonultan él feleségével és gyermekeivel. Élete azonban váratlan fordulatot vesz, amikor egy éjjel egy dzsesszklub mellett visz el az útja. Hirtelen szemtől szemben találja magát azokkal a démonokkal, amelyekkel oly nehezen tudott leszámolni: a zenével, az alkohollal, a kétségekkel. Rabul ejti a klub atmoszférája és találkozása Debbie-vel, a tulajdonosnővel ? láttuk tegnap délután a Titanicon.

Forgatókönyv: Jean Achache, Guy Zilberstein (Christian Gailly regénye alapján). Operatőr: Crystel Fournier, vágó: Sophie Fourdrinoy, zene: Michel Bénita. Szereplők: Thierry Hancisse, Elise Caron, Marilyne Canto, Anne Kessler, Jean-Paul Bathany, Geordy Monfils. Forgalmazó: Arts Premiers.

Mint korábban jeleztük, a jövő vasárnapig tartó nemzetközi filmszemle egy Oscar-jelölt animációs alkotással szerdán kezdődött az Uránia Filmszínházban. Az eseményt Horváth György fesztiváligazgató és Germánné Vastag Györgyi, a Fővárosi Közgyűlés Kulturális Bizottságának tanácsnoka nyitotta meg, aki beszédében kiemelte a fesztivál csapatának megingathatatlan küldetéstudatát és a művészfilmek iránti elkötelezettségét.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Hátralévő életed | ZETApress

Szóljon hozzá!