ZETApress

hírportál

Oscar-jelölt a Titanicon

Egyet se kell aludni, hogy egy Oscar-jelölt animációs filmmel elinduljon a Titanic. Egy George Clooney hangján simliskedő, sármos ravaszdi kalandjainak lehetünk tanúi ma este, a 17. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál nyitófilmjében.

A fantasztikus Róka úr Wes Anderson Oscar-díjra jelölt, első egész estés animációs filmje, amely Roald Dahl gyerekmeséjén alapul, főhőse pedig egy természetét meghazudtolni képtelen róka, aki összetűzésbe kerül három gonosz gazdával.

Az erdőlakókat azonban nem kell félteni: azon mód összefognak és profi ellentámadás szervezésébe kezdenek. A filmet a színes, szeretnivaló figurák, a pimasz tréfák, a bizarr fordulatok és a lenyűgöző képi világ teszik kihagyhatatlanná. A szereplőknek pedig olyan nagyszerű színészek kölcsönözték a hangjukat, mint George Clooney, Meryl Streep, vagy Bill Murray.

A film hazai forgalmazója az InterCom, mozikban azonban később nem játsszák, csak DVD-n jelenik meg nyár végén, így kár lenne most lemaradni róla. Róka úr kalandjait a nagyközönség április 15-én 18:15-től nézheti meg az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

A 20%-os elővételi kedvezmény ma este pénztárzárásig tart, ezt követően a jegyeket teljes áron, egységesen 950 Ft-ért árulják a Titanic valamennyi helyszínén (Uránia Nemzeti Filmszínház, Toldi, Örökmozgó Filmmúzeum, KINO). Holnap pedig utánozhatatlan fesztiválhangulattal, remek filmekkel, több mint 130 nyilvános vetítéssel, külföldi vendégekkel, szakmai programokkal és közönségtalálkozókkal kezdetét veszi a 17. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál, amelyre szeretettel várnak minden filmbarátot!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Ésszerű megoldás az Urániában | ZETApress

Szóljon hozzá!