ZETApress

hírportál

Karácsonyi varázslat

Igen látványos lesz az El a kezekkel a Papámtól! Az év legvarázslatosabb filmjének előzetese megérkezett! A film Youtube-csatornáján mától, a mozikban holnaptól megtekinthető a minden generáció számára felhőtlen szórakozást ígérő családi film előzetese – tudatta Magony Szilvia.

A Megafilm által gyártott, Dobó Kata rendezésében pazar szereplő és közreműködői gárdával 2020. őszén forgatott filmet 2021. december 02-tól vetítik a mozik. A különleges hangulatú filmben jól ismert kedvencekkel és újonnan felfedezett tehetségekkel egyaránt találkozhatunk, először láthatjuk mozivásznon Csobot Adélt, aki meggyőző alakítása mellett énekhangjával is elbűvöli a nézőket.

A Film elkészültével Gyártóként egy 3 éves munkafolyamatnak értünk a végére, hogy újra legyen magyar gyerekfilm a hazai mozikban, és az éves karácsony esti családi mozizásnak is magyar filmes alapokon teremtsünk új hagyományt. Az El a kezekkel a Papámtól! filmmel újjáépítjük a gyereksztár fogalmát a hazai piacokon, és megalkottunk vele egy történetet, ami mesél, ami varázsol, ami túloz, ami meghökkent és amivel a nézőknek végre nincs más dolguk, mint hátradőlni és élvezni – mesélte Helmeczy Dorottya, a film producere.

Minden felnőttben ott él egy gyermek. Szerencsés az, aki ennek a gyermeknek minél több teret tud adni. Az El a kezekkel a Papámtól! stábja, alkotói csapata minden tekintetben az, hiszen a gyerekek szemén, világán keresztül kellett megálmodnia azt a csodálatos látványt, a varázslatos díszletekkel, jelmezekkel, amelyek remélhetőleg a nézőket is lenyűgözik majd! Azt is mondhatom, hogy a bennem élő gyermek készített egy filmet egy gyerekben élő felnőttről. Biztosan mondhatom, hogy nem csak én voltam ezzel így, hanem az a több száz stábtag is, akik együtt lüktettek a produkcióval. Mindenkinek közülük, volt legalább egy olyan pillanata, amikor ő volt a legfontosabb a filmkészítés során. Dorka, a főszereplőnk a történetünkben sokszor olyan helyzetekbe kerül, amelyekben bájjal, de határozottsággal áll helyt, mint egy érett felnőtt. A romantikus, humoros, mégis elgondolkodtató történet, úgy gondolom, hogy a család minden tagjának tartogat mondanivalót – nyilatkozta Dobó Kata új filmjéről.

A történetet Lakner Artúr: Édes mostoha című regénye ihlette: Dorka eleven, cserfes kislány, akinek élete szomorú egyhangúságban telik özvegy édesapja, András mellett. Azonban egy napon András bejelenti, hogy megházasodik. Az élénk fantáziájú kislány hétköznapjai innentől megváltoznak, kalandjai során új barátokra lel, s megismeri a varázslat erejét.

A Nemzeti Filmintézet támogatásával, nemzetközi produkciókhoz mérhető stábbal és technikai háttérrel készült film Dobó Kata rendezésében Gulyás Buda technikai rendezővel készült, gyártója a Megafilm, producere Kálomista Gábor és Helmeczy Dorottya, operatőre Reich Dániel, aki legutóbb a Drakulics elvtárs című filmet fényképezte. A forgatókönyvet a #Sohavégetnemérős című Wellhello-filmet is jegyző Horváth András Dezső írta. Vágó: Csillag Mano. Az art department látványtervezője Valcz Gábor, a különleges jelmezeket Bárdosi Ibolya jelmeztervező álmodta meg, a film zenéjét és betétdalait Rakonczai Viktor szerezte.

Mint szeptemberben megírtuk, a főbb szerepekben a 11 esztendős Marczinka Bori és Csobot Adél mellett Bokor Barnát, Pálmai Annát, Gubás Gabit, Zsurzs Katit, Nagypál Gábort, Elek Ferencet, Járai Mátét, Pindroch Csabát és Borovics Tamást láthatjuk. 6 éven felülieknek, szívből ajánlott!

Szóljon hozzá!