ZETApress

hírportál

A kivégzőosztag

2017 februárjában Kim Dzsongun féltestvérét, Kim Dzsongnamot fényes nappal végezték ki Malajzia nemzetközi repülőterén. A hátborzongató gyilkosságot a biztonsági kamerák kereszttüzében hajtották végre. A felvételeken két fiatal nőt látni, amint hátulról közelítik meg áldozatukat, majd annak szemébe VX idegmérget dörzsölnek, az egyik leghalálosabbat.

Kim Dzsongnam utolsó erejével még a hatóságokhoz fordul, de egy órán belül életét veszti. A vérfagyasztó gyilkosság mögötti magyarázat azonban még bizarrabb. A két fiatal nő ugyanis azt vallja, hogy őket egy videós csínytevésre bérelték fel, és az egész csak móka volt. A maláj kormány bebörtönözi őket és a vádak alapján kivégzés vár rájuk. Vajon igaz-e a lányok meghökkentő védekezése, és ha igen, hisz-e nekik bárki is?

Ryan White legújabb 104 perces dokumentumfilmjében Phenjan titkos kulisszáitól az indonéz és a vietnami rizsföldeken át eljut a Kuala Lumpur-i tárgyalóteremig, ahol a közösségi médiában önmegvalósító lányok naivitására épített manipuláció döbbenetes mesterterve bontakozik ki. A kivégzőosztag nem csupán egy mesteri oknyomozás, de egy hidegvérű diktátor, egy elképesztő merénylet és két kivégzésre váró ártatlan lány hajmeresztő, de igaz története.

A magyarhangya következő bemutatója Ryan White meghökkentő dokumentumfilmje, mely a Kim Dzsongun féltestvére elleni merénylet részleteit és hátterét vizsgálja. Kim Dzsongnam gyilkosai mindvégig azt hitték, hogy egy ártatlan csínytevést hajtanak végre egy Youtube-show kedvéért, miközben tudtukon kívül az észak-koreai utódlást eldöntő politikai merénylet elkövetőivé váltak. A kivégzőosztag Magyarországon először a Távmozi műsorán lesz látható április 18-án vasárnap 21 órától, melyre idekattintva válthatók jegyek 1500 forintos áron. A filmet az újranyitás után természetesen a mozikban is bemutatják.

1 hozzászólás

  1. A kivégzőosztag a magyarhangya forgalmazásában 2021. május 20-án csütörtöktől látható a mozik műsorán!