ZETApress

hírportál

BIDF 2021 a világhálón

Online rendezik meg a BIDF 2021 filmfesztivált. Az igazság művészete – 7. Budapest International Documentary Festival 2021. március 1-eje és 10-e között lesz megtartva – tudatta Ámon Henriette sajtófőnök.

Miután várhatóan a mozik nem nyitják meg kapuikat a fesztivál kezdetéig, így a szervezők amellett döntöttek, hogy online tartják meg az idei, 7. alkalommal megrendezésre kerülő Budapest International Documentary Festival-t.

2021. március 1-eje és 10-e között – azaz meghosszabbított időben – zajlik majd a BIDF filmfesztivál, ahol az esemény 10 napja alatt 30 versenyfilm lesz megtekinthető online. A premier vetítések után a filmek továbbra is elérhetőek lesznek a fesztivál teljes ideje alatt a nagyközönség számára.

Az online megrendezésre kerülő Budapest International Documentary Festival programjainak keretén belül kevesebb mint egy mozijegy áráért az egész család láthatja a világ legjobb filmtermését. Jó hír, hogy az online fesztivál az egész ország területén lehetővé teszi a filmek hozzáférését. A BIDF 2021 további újdonságokkal is készül:

A fesztivál ideje alatt sztár műsor-vezetőkkel, élő adásban, folyamatosan, szünet nélkül láthatóak beszélgetések a filmek alkotóival, valamint azokkal a prominens Civil Nagykövetekkel, akik az adott filmtémák szakértői és a beszélgetések az élő adások után továbbra is elérhetőek lesznek a BIDF honlapján, You Tube-csatornáján. Idén olyan nemzetközi fesztiváldíjakra jelölt és díjazott filmeket láthat online a közönség mint:

Acasa, My Home / Otthonunk (Finnország, Németország, Románia)
Tales from the Prison Cell / Mesék a zárkából (Magyarország)
Our Motherland / Miénk a Haza (Hollandia)
Little Girl / Kislány vagyok (Franciaország)
Welcome to Chechnya / Isten hozott Csecsenföldön (USA)
The Painter and the Thief / A festőművész és a tolvaj (Norvégia, Svédország)
Gorbachev. Heaven / Gorbacsov. Mennyország (Csehország, Lettország)
Caught in the Net / Csapda a neten (Csehország)

A fesztivál nyitófilmje: I Am Not Alone / Nem vagyok egyedül (Örményország, USA). A versenyfilmekről részletes információk a fesztivál honlapján találhatóak. Aktuális hírek a BIDF 2021 folyamatosan frissülő hivatalos honlapján és Facebook-oldalán olvashatók.

Szóljon hozzá!