ZETApress

hírportál

A vámpírok kora

2019-et írunk. Egy rejtélyes járvány a Föld lakosságának többségét vámpírrá változtatta. A megmaradt emberiség a kihalás szélére került, veszélyeztetett, másodrangú faj lett ? láttuk délelőtt a Toldi moziban A vámpírok kora című 98 perces színes, feliratos ausztrál-amerikai horrorfilmben.

Bujkálni kényszerülnek, mert vadásznak rájuk, és farmszerű telepeken ipari méretekben csapolják vérüket. Egyedül Dr. Edward Dalton hematológus kutatón múlik ? aki szintén vámpír, de nem fogyaszt emberi vért ?, hogy tökéletesítsen egy mesterséges vérkészítményt, aminek fogyasztásával a vámpírpopuláció fennmaradhat, és talán a megmaradt emberi életek is megkímélhetők.

Ám az idő és a remény egyre fogy ? amíg Ed nem találkozik Audrey-val, egy túlélő emberrel, és az ő segítségével áttörést érnek el a szer fejlesztésében. Felfegyverkezve a titkos tudással ? amiért az emberek és a vámpírok egyaránt ölni készek ?, Ed harcba száll saját fajával, és ez a csata eldönti az emberiség sorsát.

Az angol nyelvű, Daybreakers címen ismertté vált film rendezője: Michael Spierig és Peter Spierig, főszereplői: Ethan Hawke, Willem Dafoe, Sam Neill és Isabel Lucas. Bemutató 6 kópiával április elsején a Budapest Film forgalmazásában a 16 éven felüli közönségnek.

Tavaszi Zsongás a Puskinban

A Puskin mozi március 25-e és március 31-e között Tavaszi Zsongás címmel vetítéssorozatot indít. Olyan rég nem látott filmek kerülnek vetítésre, melyek korábban méltán voltak a látogatók kedvencei. A tavasz beköszöntével ezek a filmek utoljára kerülnek vászonra a Puskin moziban, és talán utoljára lesznek láthatóak a magyar mozikban.

Az esemény alkalmával vetített filmek között akad francia, angol, japán, orosz, dán és magyar film is. Ezzel a nemzetközi filmkínálattal a Puskin mozi olyan szórakozást kíván nyújtani a közönség számára, mely a minőségi filmekről szól.

A program: A nő másik arca (angol-ami ? 16) 27-28-ig 12:30, Az admirális (orosz ? 16) 29-31-ig 13:00, Égenjárók (japán animációs ? 16) 27-28-ig 13:00, Kiságyúk (dán ? 12) 29-31-ig 12:30, 1 (magyar ? 16) 25-26-ig 12:30 Oly sokáig szerettelek (fr-német ? 16) 25-26-ig 13:00.

Szóljon hozzá!