ZETApress

hírportál

Helyzetek és Gyakorlatok

Lezárult a Filmklik felhívására beérkezett pályamunkák értékelése. Az első hazai független online vod-platform szerkesztősége hatalmas lelkesedéssel és rengeteg újszerű, kreatív ötlettel találkozott a pályamunkákban. Igazolódni látszik, hogy a felvázolt forgalmazási modellnek létjogosultsága van Magyarországon.

A pályázatra beérkezett anyagok színvonala természetesen nem egységes, továbbá egyes filmekre több pályázat is érkezett, ezért a szerkesztőség igyekezett olyan megoldást választani, amellyel mindenki elégedett lehet. Néhány pályázótól így azt kérték, ha erre lehetőséget látnak, dolgozzanak együtt más csapatokkal, forgalmazzák közösen a választott filmet.

Új, alternatív csatornák a hazai filmforgalmazásban!

A Helyzetek és Gyakorlatok kiírásában szereplő tíz filmcím, és az országos forgalmazás bonyolítására jogot szerzett csoport(ok) az alábbiak: Bevetetlen ágyak ? Lost&Found Distribution; London River ? Atomfilm; Camino ? Zöld Holló Egyesület / Főnix csoport; A vidéki tanító ? Vörös és Fekete / AtoneMovie; Túlpart ? Kapibara / Fénytekercs; Leo kéglije ? Labirintus csoport / W.A.N.T.S.; Buddha elsüllyedt szégyenében ? Kapibara; A beszélő titkai ? Vörös és Fekete / AtoneMovie; A zenekar látogatása ? Chat Baker Crew; Átok ? Filmtekercs (a Filmklikkel együtt).

Március 30-a és április elseje között a filmek és a győztes csapatok bemutatkoznak a közönségnek és szakmának! A budapesti Toldi és Művész mozikban fesztivál keretében valamennyi film megnézhető eredeti nyelven, magyar felirattal! Itt mindenki találkozhat a közönségszervezést a következő hetekben bonyolító közösségekkel. Feltehet nekik kérdéseket, felajánlhatja segítségét a fiatal forgalmazóknak, hiszen a munka lényegi része még csak most következik!

Szóljon hozzá!