ZETApress

hírportál

Post Mortem januárban

Megérkezett a Post Mortem első előzetese! Bergendy Péter 115 perces horrorfilmje igazi különlegesség a magyar filmes palettán – tudatta Tamás Dorka sajtófőnök.

A magyar műfaji film új területet hódít meg magának: 2021 januárjában kerül a mozikba Bergendy Péter horrorfilmje, a Post Mortem, amelynek most kerül nyilvánosságra a mozielőzetese. A rendező, aki 2019-ben nemzetközi Emmy-díjra jelölt Trezor és a legendássá vált A vizsga rendezésével a közönségbarát zsánerfilm számára keresett új utakat, ezúttal hátborzongató utazásra hívja nézőit. A különleges hangulatú, a hazai filmekben ritka digitális látványelemeket is felhasználó első magyar horrorfilmben olyan nagyszerű színészeket láthatunk a filmvásznon, mint Klem Viktor, Anger Zsolt, Schell Judit, Hámori Gabriella, Kiss Diána Magdolna, Nagy Mari, Tóth Ildikó, a Kossuth-díjas Ladányi Andrea és Reviczky Gábor.

A Post Mortem az I. világháború után, a spanyolnátha idején játszódik. Tamás, a frissen leszerelt katona a falvakat járja és halottakról készíti el az utolsó fotójukat – a családjuk körében. A különleges hangulatú, a hazai filmekben ritka digitális látványelemeket is felhasználó film főszereplői Klem Viktor mellett Hais Fruzsina, Anger Zsolt, Schell Judit, Hámori Gabriella, Kiss Diána Magdolna, Nagy Mari, Tóth Ildikó, a Kossuth-díjas Ladányi Andrea és Reviczky Gábor. A képekért Nagy András, a vágásért Király István felel, a zene Pacsay Attila munkája.

A Nemzeti Filmintézet támogatásával készült horrorfilm különleges értékeire már a nemzetközi filmvilág is felfigyelt: beválogatták az A-kategóriás Varsói Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjába, ami egyben a film világpremierje is. – Az nagyon nagy szó, hogy egy horrorfilm bejut egy A-kategóriás fesztivál fő versenyprogramjába! A film készítése előtt megfogalmazott egyik fontos célunk valósult meg ezzel – nyilatkozta a film rendezője. A hírek szerint a film még további fesztiválmeghívásokra számíthat. A Post Mortem előzetesével az online felületeken már találkozhatunk, a horrorfilm várhatóan 2021. januárban érkezik a magyar mozikba.

Szóljon hozzá!