ZETApress

hírportál

Anna ruhában fürdött

Pálmai Anna a vízbe esett az El a kezekkel a papámtól! című családi mozifilm forgatásán. A Violát alakító Pálmai Anna, a látványos mesemozi egyik felnőtt főszereplője megfürdött a martonvásári Brunszvik-kastély tavában – tudatta Magony Szilvia. Az előzmények idekattintva olvashatók.

Pálmai Anna Junior Prima-díjas színésznő augusztus eleje óta forgat a hiánypótló, nagyszabású Megafilm-produkcióban. Az általa alakított karakter, a mindig makulátlanul elegáns Viola meghatározó jelentőségű a történet szempontjából, a főszereplő kislány, Dorka mostoháját játssza. A forgatáson Annát feltűnő, élénk színű, különleges kosztümjeiben, egyedi tervezésű kalapjaiban már messziről észrevenni. – Az El a kezekkel a papámtól!című film jelmezei csodálatosak, nagyon izgalmas a látványvilága, jó a forgatókönyv és szép a történet – nagyszabású mozi lesz! – meséli Pálmai Anna, aki azt is elárulta, hogy nem ő az egyetlen Pálmai a stábban: Tamás, az öccse storyboard rajzolóként vesz részt a produkcióban.

A forgatás első etapja a martonvásári Brunszvik-kastély Varázsligetté átlényegült kertjében zajlott, ahol Pálmai Anna az egyik jelenetben a meglehetősen hideg és nem túl bizalomgerjesztő tóvízbe esett – természetesen alapos előkészületek és megfelelő óvintézkedések mellett! A vízből kikászálódva, ruháját megigazítva, elfolyó sminkkel, rezzenéstelen arccal folytatta a szövegét. – Örülök, hogy most vettük fel ezt a jelenetet és nem egy hűvös októberi napon! Mivel meleg volt az idő, nem bántam annyira a vízbeesést, inkább a ki-be kászálódás volt kellemetlen. Hosszú időn át volt rajtam a vizes ruha, mivel több szögből, sok kameraállásból kellett felvenni a jelenetet a kapcsolódás miatt. Nagy fegyelmet igénylő, hosszú nap volt! – mondta Anna.

Annának ez az első mesefilm szerepe. Dobó Kata rendező szerint Viola szerepére Pálmai Anna tökéletes választásnak bizonyult! – Szép, nagy szerep és nagyon izgalmas feladat! Gonosz mostoha vagyok, egy cselszövő, fondorlatos nő, aki a valódi énjét negédes stílussal próbálja leplezni. S vajon hogyan tud Anna azonosulni a szélsőséges karakterrel? – Jó színészi feladat! Egy színész számára örömteli az átalakulás, amikor egy karakterben nagyot lehet változni!

A forgatáson számos gyerekszereplő is részt vesz. A gyerekekkel való munka általában kihívások elé állítja a stábot, a felnőtt színészeket, ám Anna ebből nem sokat érzékel: Nekem főleg Borival, a főszereplő kislánnyal (a filmbéli Dorkával) vannak jeleneteim és ő hihetetlenül profi! A balettból kifolyólag nagyon fegyelmezett, alapos, koncentrált – olyan, mint egy felnőtt kolléga. Ugyanakkor minden befolyástól, előítélettől mentes érintetlen tehetség!

A hosszú forgatásokon a színészek is jobban megismerik egymást, új barátságok szövődnek. Az El a kezekkel a papámtól forgatásán Anna is közelebb került valakihez – lehet, hogy ez egy szép új barátság kezdete? – Igen, Csobot Adélt az első pillanattól kezdve imádom! Elbűvöl az énektehetsége, a varázslatos lénye. Amellett, hogy jókat lehet vele nevetni, a nehéz pillanatokban is számítani lehet rá. Nagyon bírom őt!

S ha már az énektehetségnél tartunk, Anna is bizonyít az El a kezekkel a papámtól című filmben: Minden gonosznak dukál egy dal és Rakonczai Viktor olyat jó dalt írt nekem, amit élmény volt felénekelni. Számomra teljesen új a hangneme, sejtelmes, titokzatos – olyan, amivel én még nem találkoztam. Szó szerint ugráltam örömömben, amikor felvettük!

Szóljon hozzá!