ZETApress

hírportál

AVA a vásznon

Sztárparádéval indul újra a moziszezon: Az AVA (16) című akcióthriller július 2-tól már a mozikban! – tudatta Molnár Bertalan, a Big Bang Média PR-vezetője.

Nem ritka manapság, ha egy filmes produkció kitűnő és sokszorosan díjazott szereplőkben bővelkedik, de azért az meglehetősen szokatlan, hogy egy filmben öt színész osztozik két Oscar-díjon, négy Oscar-jelölésen és egy Golden Globe-győzelmen. A leállást követő első héten a mozikba kerülő AVA (16) valódi szupersztár seregszemlét kínál a nézők számára.

A filmet imádni fogják különösen azok, akik egy, az elejétől a végéig izgalmas, mégsem csak puskaropogástól hangos akciófilmet, tradicionális krimi-drámát szeretnének megtekinteni a moziszezon újraindulásakor. A produkció valóban visszanyúl a hagyományos krimik stílusához és ebben kiválóbbnál kiválóbb színészek segítették a rendezőt, Tate Taylort. A többszörös Oscar-díjra jelölt főszereplő, Jessica Chastain mellett az ezerarcú John Malkovich, a szintén Oscar-díjas Geena Davis, illetve a Golden Globe-nyertes Colin Farrell színészi játékát is megcsodálhatjuk a filmben. Különlegesség még, hogy a hip-hop sztár, a Selma című film zenéjéért Oscar-díjat nyert Common is szerepel a filmben, de ezúttal színészi és nem zenei tehetségét csillantja meg.

A film egy bérgyilkos életéről szól. Ava (Jessica Chastain) egy titkos katonai szervezetnek dolgozik és kiemelten fontos személyek elleni merényletekre szakosodott. A főhős megpróbálja családjával is rendezni a kapcsolatát, de amikor egyik megbízatása vészesen félresiklik, már kénytelen a saját életéért is küzdeni, eddigi megbízója őt állítja a célkeresztbe.

Bár a film jól kidolgozott, látványos jelenetekben bővelkedik, ez alkalommal a filmkészítők nemcsak akciófilmes elemekkel akarták eladni a mozit. Az AVA (16) a szó igazi, pozitív értelemében vett régimódi akció-krimi, amely bővelkedik drámai elemekben is. A főhős magánéleti problémái, a bonyolult családi kapcsolatok, konfliktusok biztosítják a sablonmentes történetmesélést.

A főhős, Jessica Chastain – aki nemcsak színészként, hanem filmgyártó cége, a Freckle Films révén alkotóként is részt vett az AVA elkészítésében – 2012-ben Broadway-színészként is bemutatkozott a színházkedvelők előtt. Az örökösnő című színdarabban debütált, illetve a későbbiekben többek között az Oscar Wild feldolgozású Saloméban is szerepelt, Al Pacino oldalán.

Szóljon hozzá!