ZETApress

hírportál

New Orleans utcáin

Terence McDonagh velejéig korrupt, drog- és szerencsejáték-függőnyomozó, aki a Katrina hurrikán sújtotta New Orleansban nyomozni kezd egy szenegáli család meggyilkolása ügyében ? láttuk délelőtt a Toldi moziban a Mocskos zsaru című kétórás színes, feliratos amerikai krimiben.

Hátfájására szedett gyógyszerei egyre kevésbé segítenek, kokainfüggősége kezd elhatalmasodni rajta, mégis meg tudja győzni főnökét, hogy ő a legjobb választás. Talál egy szemtanút, aki vallana az elsőszámú gyanúsított, egy nagyhatalmú drogdíler ellen, de a fiú eltűnik.

A lefelé tartó spirál akkor gyorsul be, amikor Terence prostituált szeretőjét megveri egy kuncsaftja, és ötvenezer dollárt követel az életéért cserébe. A zsaru üzletelni kezd a gengszterekkel, védelmet ígérve némi százalékért és kábítószerért. Hiába válik jelleme egyre mocskosabbá, jól keveri a kártyákat így karrierje felfelé ível.

Werner Herzog krimijét Abel Ferrara 1992-ben készült filmje inspirálta. A Velencei Filmfesztiválon Arany Oroszlánra jelölt film főszerepében Nicolas Cage és Eva Mendes látható. Bemutató március 11-én a Budapest Film forgalmazásában.

Szóljon hozzá!