ZETApress

hírportál

Újra itt a Titanic

Április 12-én, csütörtök este az Uránia Nemzeti Filmszínházban veszi kezdetét a 14. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál. A nyitófilm Nick Cassavetes Alpha Dog címu krimije, mely az FBI történetének legkeresettebb legfiatalabb bűnözője, Jesse James Hollywood életét meséli el, tudtuk meg Sajtóosztályuktól.

A tizenegy napos fesztivál alatt az Uránia, a Toldi, az Örökmozgó és a Vörösmarty mozikban 27 ország 64 filmje debütál a magyar közönség előtt. Az ínyencségektol a közönségsikerekig széles a skála. Megtalálható rajta Sofia Coppola Marie Antoinette-je éppúgy, mint az Oscar-díjas dél-afrikai Tsotsi, vagy a legismertebb brit zenei fesztivál a Glastonbury koncertdokumentuma. Ez többek között Björk, James Brown, Nick Cave és David Bowie fellépését örökítette meg.

A fesztivál keretében kerül sor Török Ferenc német koprodukcióban készült, Overnight címu brókerkalandjának világpremierjére is, melyre a nagyközönséget is szeretettel várják. A fesztivál helyszínein április 5-e és 11-e között húsz százalékos kedvezménnyel lehet elővételben jegyeket vásárolni. További információk honlapjukon megtalálhatók.

Szóljon hozzá!