ZETApress

hírportál

Kozmikus küldetések a hátsó udvarban

Binky ügynök és barátai birtokba veszik a Boomerangot. A Boomerang májusban érkező új sorozatának főszereplője Binky ügynök, a macska, aki barátaival: Gordon kutyával, Fluffy őrmesterrel, Gracie kapitánnyal, Nolával és Looval mindent megtesz, hogy megvédjék emberbarátaikat és önmagukat az intergalaktikus veszélyektől.

Binky, a teltkarcsú házimacska egy titkos szervezet, a PURST ügynökség a tagja. Számos másik háziállattal dolgozik együtt, akik szintén ügynökök: küldetéseket teljesítenek, hogy megvédjék az embereket és az űrállomásukat (a házukat) az űrlényektől. Hatalmas feladat ez az állatkáknak, ám ők magasan képzettek és elszántak, no meg egy kicsit flúgosak is. Minden napjuk kalandokban, izgalmakban, bajtársiasságban és ha idejük engedi, szundiban gazdagon telik.

A kanadai Nelvana által készített Binky ügynök Ashley Spires: Binky the Space Cat című gyerekkönyv-sorozatán alapul, és kevesebb mint egy évvel az eredeti premier után hazánkban is debütál. A fantáziadús szériát Közép- és Kelet-Európa-szerte a Boomerang tűzi képernyőre; a nézők első körben 24 epizódot láthatnak. Binky ügynök május 18-án hétfőtől naponta 15 órakor, ismétlés 06-kor a Boomerangon!

Szereplők:

Binky, a PURST űrmacskája. Számára az ügynökösködés nem munka, hanem küldetés! A magas presztízsű szervezet tagjaként mindent megtesz azért, hogy gazdáit megvédje a világűrből rájuk leselkedő veszélyektől. Még akkor is, ha emiatt ki kell hagynia a délutáni szundit. Binkyt mindenhová elkíséri plüss barátja, Ted, aki mindig kiváló hallgatóságnak bizonyul.

Fluffy őrmester, a PURST alapítója és egyben vezetője. Páratlan tapasztalattal bír a földönkívüliek legyőzése és az emberek védelmezése terén. Az ügynököket a főhadiszállásról irányítja, időnként ő maga is részt vesz a küldetéseken.

Gracie kapitány szakadatlan lelkesedéssel, kitartással és képességeivel vált a PURST magas beosztású ügynökévé. Kecses, sportos és kiváló lopakodó, akárcsak egy nindzsa. Látványosan ugrik a levegőbe, már-már lassított felvételben.

Gordonnak saját űrbiztonsági felszerelése van (a póráza), így az emberek magukkal viszik az űrsétáikra. Éppen ezért az eb a többiek szeme és füle odakint. Ám sokszor elkalandozik, például a saját farkát kergeti ok nélkül, vagy visszahozza az emberek dobta labdákat.

Nola, a teknős illedelmes és félénk ügynök, akinek olykor bátorításra van szüksége, de igyekszik mindent beleadni. Nola nem a leggyorsabb, de szívvel-lélekkel teszi a dolgát. Kiváló csapattársként mindig tudja, mivel vidítsa fel a többieket, ha alábbhagy a lelkesedés.

Loo, az imádni-való hal nem szószátyárságáról híres. Mindig számíthatnak rá, ha röviden kell összegezni egy helyzetet. Az akváriumban élő Loot Nola szállítja mindenhová, és bármilyen vizes edénybe képes átugrani, legyen az váza, csésze vagy pocsolya.

Epizódok:

Az egereket nem hagyjuk cserben! – Binky bátran eltávolít egy űrlényt az űrállomásról, de az akciónak ára van: méghozzá Ted személyében. Binky imádott plüssegere véletlenül kint reked a világűrben (a hátsó kertben). Megpróbálja egymaga megmenteni, de néhány kísérlet után inkább összehívja az ügynököket, hogy segítsenek visszahozni őt az állomásra. Egyre nagyobb veszélybe kerülnek, amikor rájönnek, hogy Ted egy űrhajó (darázsfészek) alatt fekszik. Az ügynökök megfogadják, hogy nem hagynak hátra egy egeret sem.

Szitakötő-akció – Binky pihen és a csengős labdájával játszik egész nap, ám Gracie-t a gazdája áthozza, hogy töltse ott az éjszakát. Gordon nagyon izgatott lesz az ottalvós buli miatt, Gracie viszont edzéssel tölti a napot, nem úgy, ahogy Binky és Gordon tervezte. Amikor feltűnik egy űrlény, a trió újra csapatként működik együtt, és megmentik a gazdáikat a fosztogató űrlénytől, aki azt tervezi, hogy kiissza az összes vizet az űrállomáson.

Pápá, pillangó! – Az őrjárat során Binky észrevesz egy hernyót, amely pillangóvá változik, de azt feltételezi róla, hogy valami sokkal nagyobb dologra készül. Amikor az űrlény bejut az űrállomásra, versenyt futnak az idővel, hogy elkapják, mielőtt újra átváltozik.

Tűnjenek el a robotok! – A nagy gazdi beszerez egy masszázsfotelt, amelyről Binky azt hiszi, hogy robotűrlény. Riasztja az ügynököket, hogy kapják el a veszélyes földönkívülit. Igazán méltó ellenfélnek bizonyul erős lábtámaszrésze miatt, amely nagy pofonokat osztogat, ám végül térdre kényszerítik a robotot.

Bolharepülés – Gordon űrlényekkel (bolhákkal) tele érkezik az űrállomásra. Fluffy őrmester nem engedi, hogy az ügynökök részt vegyenek a bulin, ráadásul a többiek is veszélyben vannak, amíg nem szabadul meg Gordon az űrlényektől. Mindent megtesznek ennek érdekében, de csak akkor járnak sikerrel, ha Binky feláldozza magát, és átcsalja magára az űrlényeket.

Bolyhos páncél – A nagy gazdi egy szép új pulcsival tér haza, ami hamar Binky kedvenc szundihelye lesz. Ám amikor észreveszi, hogy megrágta egy moly, riasztja az ügynököket, hogy kapják el, mielőtt megeszi az összes ruhát az űrállomáson. A dolgok bonyolódni kezdenek, amikor Gordon biztonságos helyre rejti a pulóvert: a gardróbba, ahol a moly rejtőzik.

A mentőakció – Binky izgatottan nézi, ahogy Ted versenypilótaként vezeti az új távirányítós autót, amivel a kisfiú játszik. Ted az űrjárgány tesztpilótája lett. Ám amikor a kisfiú kimegy anélkül, hogy elpakolná az autót, a jármű egy űrlény (csiga) karmai közé kerül és a csapatnak kell megmentenie Tedet.

Nasitámadás! – Amkor Binky meglát néhány űrlényt (hangyát), hogy rámásznak a gyümölcsre, amit a kisfiú hagyott az udvaron, a segítségére siet, és betemeti a hangyabolyt, így elzárja a hangyák útját. A győzelme nem tart sokáig, mert hamarosan vízi támadással kell szembenéznie. Az űrlények rájönnek, hogyan idézzenek elő fordított esőt.

Gordon robotpajtija – Gordon épít egy robotkutyát, amelybe a társai belemászhatnak, így elkísérhetik őt a parkba.

A zöld nasi – Binky nem akarja megenni a zöld tápot. Később kiderül, jól döntött, mert űrlények másznak elő a dobozból. Meg kell szabadulniuk a lényektől, ám ez csak egy módon lehetséges: el kell tüntetni az összes ételt az űrállomásról.

Szóljon hozzá!