ZETApress

hírportál

Békeidő a Vimeón

Hajdu Szabolcs új filmjét: a Békeidőt vasárnapig kedvezményesen megnézheted! – tudatta Tamás Dorka sajtófőnök. Az előzmények idekattintva olvashatók.

Ma reggel debütál a Vimeón Hajdu Szabolcs új nagyjátékfilmje, a Békeidő. Aki az elsők között szeretné látni a Kristály Glóbuszt nyert rendező új alkotását, vasárnap éjfélig kedvezményesen, 3,99 USD (kb. 1200 Ft) kölcsönözheti a filmet 24 órára, utána 4,99 USD (kb. 1600 Ft) áron lesz hozzáférhető a Békeidő. Aki megnézi a filmet, a tartalmas élményen túl azzal a jó érzéssel is gazdagodik tehát, hogy ezzel független magyar filmalkotókat támogat. A járványhelyzet következtében a mozik kényszerű bezárása sarkallta az alkotókat arra, hogy úttörő módon online platformon forgalmazzák a nemrégiben elkészült alkotást. A cselekmény egy éjszaka alatt zajlik és különböző emberi viszonyokban járja körül a dominancia és kiszolgáltatottság kérdését, képzelet és valóság határán. A Békeidő egy film-antológia, s drámaisága mellett a Hajdu Szabolcsra oly jellemző finom humor hatja át a történeteket. A főbb szerepekben Sárosdi Lilla, Szabó Domokos, Hajdu Lujza, Hajdu Szabolcs, Schilling Árpád, Wrochna Fanni, Földeáki Nóra és Török-Illyés Orsolya láthatóak.

Ma reggeltől regisztráció és bankkártyás fizetés után csak Magyarországon és Romániában – választható román és angol felirattal – idekattintva látható Hajdu Szabolcs új nagyjátékfilmje, a Békeidő. A film egy speciális oktatási projekt keretein belül valósult meg a Látókép-Production és a kolozsvári Filmtett Egyesület együttműködésében. A stáb és a színészek egy része nagy tapasztalattal rendelkező filmes szakemberekből állt, akiknek vezetésével romániai és magyarországi filmiskolák diákjai tapasztalatot szerezhettek egy nagyjátékfilm elkészítésében. Aki elsők között szeretné látni a Kristály Glóbuszt nyert rendező új alkotását, vasárnap éjfélig kedvezményesen, 3,99 USD-ért (kb. 1200 forintért) kölcsönözheti a filmet 24 órára, utána 4,99 dolláros áron (kb. 1600 forintért) lesz hozzáférhető a Békeidő. További kedvezmények a film FB-oldalán jelennek majd meg.

A Békeidő egy film-antológia, több, egymásba kapcsolódó történettel. Különböző emberi viszonyokban járja körül a dominancia és kiszolgáltatottság kérdését, képzelet és valóság határán, legyen szó párkapcsolatról, barátságról, szülő és gyerek, állam és polgár viszonyáról. A cselekmény egy éjszaka alatt zajlik, és több fő történetszálat ötvöz, melyek újabb történetek és karakterek felé ágaznak el: egy protestáns pap és családja közötti konfliktus; egy politikai aktivista nő tizenéves lányának kalandjai; egy középkorú színész és a felesége házassági válsága, valamint egy híres színházrendező és fiatal pártfogoltjának története.

Hajdu Szabolcs és Török-Illyés Orsolya megint lerakott ide egy független filmet. Egy pillanatképet, egy esszét arról, ahogyan látják azt, amiben élnek. Óriási teljesítmény, és nagyon örülök annak, hogy a mai valóságról mesélhettünk valamit. Mivel film, minden tíz évben érdemes lesz ránézni, hogy mi változott ahhoz képest, ahogyan mi láttuk a 2010-es éveket – mondta Schilling Árpád, a film egyik fontos szereplője.

Szabi szövegeit mondani nagy élmény, nagyon pontosan instruál és viszi a színészt a jelenetben. Könnyű és örömteli volt ezzel a szöveggel bánni, néha pont az ebből fakadó túllelkesedés okozta a nehézséget is. Az egyik jelenet felvétele közben a stábnak sajnos többször is le kellett állnia miattam, mert nem tudtam uralkodni a röhögőgörcsön, ami elkapott a partnerem szövege hallatán! – nyilatkozta Sárosdi Lilla.

A főbb szerepekben Sárosdi Lilla, Szabó Domokos, Hajdu Lujza, Hajdu Szabolcs, Schilling Árpád, Wrochna Fanni, Földeáki Nóra és Török-Illyés Orsolya láthatóak, a film operatőre: Bántó Csaba, vágója: Kővári Szabolcs, zenéjét a Freakin’Disco szerezte. A film gyártója: a Látókép-Production Kft, producerei: Hajdu Szabolcs, Török-Illyés Orsolya és Jim Stark (Kávé és Cigaretta, Törvénytől sújtva, Éjszaka a földön, stb.)

Alkotóként nehezen tudok addig továbblépni, míg egy munka nem találkozik a közönséggel, ezért is döntöttünk a forgalmazás új útja mellett. Másrészt izgalmas dolog, hogy csinálunk egy online premiert. Tudomásom szerint magyar filmet így még nem mutattak be – mondta Hajdu Szabolcs rendező-producer.

1 hozzászólás

  1. Április 30-án csütörtökön a Magyar Film Napján a Budapesti Távmozi is vetíti Hajdu Szabolcs: Békeidő című új nagyjátékfilmjét. 20 órakor a Művész Távmoziban 990 forintos áron nézhető a film, utána pedig 22 órakor Kovács Gellért beszélget a rendezővel a Művész mozi FB-oldalán. A Békeidő egy film-antológia, mely egy éjszaka alatt játszódik és különböző emberi viszonyokban járja körül a dominancia és kiszolgáltatottság kérdését, képzelet és valóság határán. A főbb szerepekben Sárosdi Lilla, Szabó Domokos, Hajdu Lujza, Hajdu Szabolcs, Schilling Árpád, Wrochna Fanni, Földeáki Nóra és Török-Illyés Orsolya láthatóak.