ZETApress

hírportál

Ellenállók Kubából

Havanna, a ’90-es évek eleje. A pilótaként dolgozó René González ellop egy repülőgépet, és elrepül Kubából, maga mögött hagyva szeretett feleségét és lányát – láttuk délelőtt a Wasp Network – Az ellenállók című 123 perces szinkronizált francia-spanyol triller sajtóvetítésén a Cinema City Center 14. termében.

Miamiban kezd új életet, de nemsokára más kubai disszidensek követik, és szép lassan kialakítanak egy kémhálózatot. Azt tűzik ki küldetésük céljául, hogy épüljenek be az erőszakos, Castro-ellenes szervezetekbe, amelyek a sziget elleni terrortámadásokért felelősek.

A Kubai Ötös néven elhíresült szervezet tagjait 1988-ban ejtették foglyul az amerikai hatóság emberei, majd mindannyiukat börtönbüntetésre ítélték kémkedés, gyilkosság és egyéb törvényszegések vádjával.

A valós eseményeket feldolgozó, lebilincselően feszes és izgalmas thrillert Fernando Morais: A hidegháború utolsó katonái című könyve inspirálta. Főszereplők: Ana de Armas, Penélope Cruz, Wagner Moura, Edgar Ramírez. Rendező: Olivier Assayas. Gyártó: RT Features, CG Cinéma, Nostromo Pictures. Magyarországi bemutató február 20-án a Big Bang Media forgalmazásában csak 16 éven felülieknek.

Szóljon hozzá!