ZETApress

hírportál

Cseh filmek a Toldi moziban

A Staropramen bemutatja: Cseh Filmkarnevál 2020. Ideje: február 19-én szerdától 23-án vasárnapig, helye: Toldi mozi Budapest V. Bajcsy-Zsilinszky út 36-38. – tudtuk meg a Cseh Centrum délelőtti tájékoztatóján.

Ha február és farsang, akkor Cseh Filmkarnevál! Ezt a jól bevált hagyományt 2020-ban is megtartjuk. Öt napon át várjuk a cseh filmek szerelmeseit a farsangi időszak végén a Toldi moziban, ahol megtekinthetik az elmúlt év legsikeresebb és legnagyobb visszhangot kiváltó cseh filmjeit. A Filmkarnevál fő támogatója immár hagyományosan a Staropramen.

A művészfilmek kedvelőinek ajánljuk a tavalyi cseh Oscar-jelölt drámát, amely fekete-fehér képsoraival az emberi gonoszság és rosszindulat legmélyebb bugyraiba enged betekintést (Festett madár). Egy fantasztikus portréfilmmel tisztelgünk az Oscar-díjas cseh rendező, Miloš Forman emléke előtt, aki nyolc éve az első Cseh Filmkarnevál inspirálója volt (Forman vs. Forman). Három film ? bár különböző szemszögből és hangulatban ? a rendszerváltás óta eltelt időszak negatív jelenségeit veszi célba. Az egyikben egy nyugdíjas tanárnő ? ezt szó szerint értve ? próbál rendet tenni érték-vesztett világunkban (Terrorista), a másikban egy lakótelepi magányos farkas harcol vélt és valós ellenségeivel (Nemzeti sugárút). A harmadikban a magyar néző talán észre sem veszi, hogy a film nem Budapesten, hanem Prágában játszódik, hiszen a társas-házi lakógyűlés összes szereplőjében a saját szomszédait véli majd felismerni (Tulajdonosok). A Filmkarnevált pedig egy olyan vígjátékkal zárjuk, amely a tavalyi évben tarolt a cseh mozikban, másfél millióan váltottak rá jegyet (Nők, ha futnak).

Itt a nagyszerű alkalom, álljanak fel a képernyők elől és éljenek át egy kellemes közösségi moziélményt! Cseh Filmkarnevál 2020. vetítési időpontok:

február 19-e szerda 19 óra Terrorista / Teroristka nyitófilm, utána vendégünk lesz Iva Janžurová főszereplő
február 20-a csütörtök 19 óra Festett madár / Nabarvené ptáče
február 21-e péntek 19 óra Nemzeti sugárút / Národní třída
február 22-e szombat 17 óra Forman vs. Forman
február 22-e szombat 19 óra Tulajdonosok / Vlastníci
február 23-a vasárnap 17 óra Terrorista / Teroristka
február 23-a vasárnap 19 óra Nők, ha futnak / Ženy v běhu

A műsorváltozás jogát fenntartjuk, további információk idekattintva olvashatók.

Szóljon hozzá!