ZETApress

hírportál

Cserhalmi Életműdíja

Hartung Attila: FOMO – Megosztod, és uralkodsz című filmje kapta a B. Nagy Lászlóról elnevezett fődíjat a mai sajtóházi díjátadón, ahol Cserhalmi Györgyöt, a nemzet színészét Életműdíjjal tüntették ki. A Magyar Filmkritikusok Díját immár 58. alkalommal adták át az előző év legjobbnak ítélt teljesítményeiért.

A MÚOSZ Film- és tévékritikus szakosztályának, valamint a Magyar Filmművészek Szövetsége filmkritikus szakosztályának tagjai a legjobb rendezés díját Bagota Bélának ítélték oda Valan című filmjéért, míg a legjobb animációs filmért járó elismerést Kreif Zsuzsa, Turai Balázs és Bera Nándor: Candide kalandjai című alkotása érdemelte ki.

Csoma Sándor: Casting című filmje a legjobb kisjátékfilm díját kapta, míg az előző év legjobb dokumentumfilmje Hegedűs Péter: Lili című alkotása lett. A legjobb forgatókönyv díját Muhi Klára és Tóth Barnabás érdemelte ki az Akik maradtak című filmért. A legjobb első film díját Kárpáti György Mór: Guerilla című filmje kapta, operatőri díjban Dévényi Zoltán részesült a Curtiz és a Déva című alkotások fényképezéséért.

Duszka Péter Gábornak a legjobb vágás díját ítélték oda a FOMO – Megosztod és uralkodsz című filmért. Szőke Abigél és Hajduk Károly érdemelte ki a legjobb női főszereplőnek, illetve a legjobb férfi főszereplőnek járó elismerést az Akik maradtak című filmben nyújtott alakításukért. A legjobb női epizódalakítás díját Kerekes Éva kapta a Drakulics elvtárs című filmben nyújtott játékáért. A legjobb férfi epizódalakítás díját idén ketten érdemelték ki: Molnár Levente az Apró mesék és a Foglyok című filmekben nyújtott alakításáért, valamint Nagy Ervin a Drakulics elvtárs című filmben nyújtott játékáért.

Szóljon hozzá!