ZETApress

hírportál

Elveszett személyek körzete

Marcus (Sam Louwyck) és Bettina (Lisbeth Gruwez) boldog házasságban, heves érzelmekkel élik mindennapjaikat egy villamosáram-termelő telephelyen.

Egyedül kilencéves, különc lányuk (Kimke Desart) viselkedése zavarja meg az idillt ? láttuk a héten az Elveszett személyek körzete című színes, feliratos, 109 perces belga?holland?magyar?német?francia filmdrámában, a Toldi moziban.

A multikulturális, magyarokat is foglalkoztató munkahelyre új férfi, egy csendes idegen (Hajdu Zoltán Miklós) érkezik, ám nem ő, hanem egy tragikus baleset forgatja fel a hétköznapokat. Marcus egy magaslati munka során áramütést kap, s magatehetetlenül zuhan a mélybe. Bár túléli a balesetet, lábát amputálják, s élete örökre megváltozik ? mint ahogy az egész családé is. A kislány egyre jobban befordul saját világába, a nő pedig egyre közelebb kerül az újonnan érkező fiatalemberhez.

Eredeti cím: Lost Persons Area, rendező: Caroline Strubbe, forgatókönyvíró: Caroline Strubbe, zeneszerző: Márkos Albert, operatőr: Nicolas Karakatsanis, producer: Tomas Leyers,vágó: Frédéric Fichefet. Szereplők: Hajdu Zoltán Miklós (Szabolcs), Lisbeth Gruwez (Bettina), Sam Louwyck (Marcus) és Kimke Desart (Tessa). Bemutató március 25-én, a MoziNet forgalmazásában.

Szóljon hozzá!