ZETApress

hírportál

Majd helyett MOST!

Hozleiter Fanny Mosolyka és férje, Sankó Pegasus Envoyé a közelmúltban fejezte be első közös filmjük, a Mosolyka ? Majd helyett MOST forgatását, megkezdődtek az utómunkák, és már most nagyon sokan kíváncsiak a filmre ? tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón a Kerepesi úti Aréna Cinema City VIP-termében.

Az alkotók saját élettörténetük által szeretnék bemutatni, hogy bármekkora kihívással találkozzon valaki az élete folyamán, van másik út, van szebb jövő, van cél, amiért érdemes minden nap megküzdeni, mert a küzdelmek után mindig ott a csoda. Az a csoda, amelyről sokan csak ábrándoznak, és közben elillan a jelen, ahol ez megvalósulhatna. A célok elérését nem lehet halogatni: Majd helyett MOST kell tenni!

Szereplők: Csuja Imre, Udvaros Dorottya, Fanny Mosolyka, Sankó Pegasus Envoyé, Cserna Antal, Szalai Kriszta, Nyertes Zsuzsa, Kiss Tibi, Szabó Győző, Kálloy Molnár Péter, Faragó András, Hais Dorka, Hais Fruzsi, Oszvald Marika, Borbiczki Ferenc. Alkotók: Hozleiter Fanny Mosolyka ? producer, rendező, főszereplő. Sankó Pegasus Envoyé ? producer, rendező, főszereplő. Gattyán György üzletember ? társproducer, akinek nagyban köszönhető a film létrejötte. Vékony Zoli ? társrendező, operatőr, zeneszerző. Varga Tamás ? hangmérnök. Riz Olivér ? zeneszerző.

A Mosolyka ? Majd helyett MOST című önéletrajzi ihletésű film története szerint, miközben napjainkban az emberek egy része a hitetlenkedők völgyében él, van egy tetterős nő ? az akarat és a kitartás élő példájaként ?, aki társával együtt lelkesíti a körülöttük élőket, magukat, egymást. Mosolyka és Sankó története az elfogadás, a szeretet és az összefogás alapértékeit veszi alapul ? de legfőképpen a cselekvés jelentőségét.

A Mosolyka ? Majd helyett MOST című film arra keresi a választ, hogyan lehet újra és újra felállni a legreménytelenebb helyzetekből is? Miből meríti Mosolyka az erejét? Mi az, amit Majd helyett MOST érdemes megtenni magunkért és másokért?

A film szinopszisa szerint, Fannynak gyermekként az orvosok 18 évet jósoltak, ma már elmúlt 30 éves és szándékosan nem használja azt a diagnózist, amit az orvosok bélyegként raktak rá. Így fejlődhet. Bestseller író, aki boldog házasságban él. Mosolyát egy ország ismeri, sokan szeretik különleges stílusát. Előadásainak és életének központi témája az egyén szabadsága, választása, felelőssége. Azt vallja, mindannyian magunk döntjük el, hogy mit hozunk ki az életünkből.

Férje, Sankó egy befelé figyelő, csendet szerető író, de egyben lázadó is, aki legnagyobb lelkesítője, motiválója társának, aki szintén mindent megtesz a saját fejlődése, életének felszabadítása érdekében. A két, látszólag külön világ kiegészíti, inspirálja egymást. A férfi ? bármennyire is szereti a lányt ? olykor elfáradt, és Fanny ilyenkor tehernek érezte magát. Optimista életszemléletük ellenére kapcsolatuk volt, hogy átmenetileg mélypontra került. Úgy érezték elég, nem bírják tovább. A kérdés az, hogy amit másoknak átadnak, abból ők, hogyan vizsgáznak? Összeszedik-e magukat, és felállnak-e együtt?

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=33y51JYQPbs[/youtube]

Fanny és Sankó sok-sok humorral néz szembe a kihívásokkal, legyen az egy hétköznapi apróság, egy komoly roham, vagy egy házastársi veszekedés. A látszólagos korlátok ellenére ? Fanny még kerekesszékkel közlekedik ? varázslatos élményeket élnek át együtt. Számukra ismeretlen a lehetetlen. A kivételes pár célja, hogy bebizonyítsák: az orvosi diagnózis sokszor csupán lehetőség, hogy felismerjünk egy sokkal nagyobb igazságot, hogy meglássuk a valódi valóságot. A film megálmodói akarattal és kitartással képesek fejlődni, megvalósítani legmerészebb álmaikat. A figyelem a lehetőségeken van az állapot helyett. Történetük egyszerre szívszorító és szórakoztató. Ők már megtanulták, hogy milyen nagy érték a MOST, hogy éldegélés helyett csakis ÉLNI érdemes.

A Mosolyka ? Majd helyett MOST film betétdalát, melynek címe: Majd helyett MOST, a Mindenki 1 formáció tagjaként Auguszt Bárió (Páratlan páros, Nyári eső, Álmaimban Amerika) énekli, dalszövegírója: Sankó Pegasus Envoyé. Hangszerelte: Vékony Zoli, aki többek között Majka: Mindenki táncol című dalát is szerezte. A film vége-főcímzenét pedig Kiss Tibor (Quimby) az Aranyakkord formációval adja elő.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=HhTPepIyTRQ[/youtube]

Majd helyett MOST dal alkotói, zene, ének: Auguszt Bárió. Szöveg: Sankó Pegasus Envoyé. Hangszerelés: Vékony Zoli. Gitár: Dajka Krisztián. Keverés és Mastering: Varga Tamás. A Táncoljatok és énekeljetek dal szerzői: Kiss Tibi, Vastag Gábor, Gábor Andor UFO.

Megszólalások a sajtóreggelin

Mosolyka a bevezetőjében meghatódva mesélte el, hogy négy év álmodozás és tervezés után végre leforgott a Mosolyka ? Majd helyett MOST című film, ami bemutatja az életüket, az örömeik mellett a fájdalmaikat is. Boldogság számára olyan színészekkel, alkotótársakkal együtt dolgozni, akik első szóra csatlakoztak a produkcióhoz és szívügyük a történet.

Sankó Pegasus Envoyé kiemelte, hogy a munkának koránt-sincs vége, sőt a nagyobb része csak most következik, ugyanis nemrég kezdődtek az utómunkálatok, ami egy hosszabb folyamat, de nagy örömmel vágnak bele. Az általa írt filmbetétdal szövegét pedig társa, Mosolyka ihlette.

Csuja Imre, aki a filmben Mosolyka édesapját alakítja a forgatásra emlékezve a természetességet és a családias hangulatot hangsúlyozta. Szinte kalákában építették fel a filmet, sokszor próba nélkül, elsőre ráérezve a karakterre, a jelenetre. ? Mintha nem is lett volna körülöttük kamera, mintha csak otthon lennének szívvel-lélekkel ? mondta.

Vékony Zoli társrendező számára egyszerre volt kihívás és megtiszteltetés ilyen kiváló színészekkel együtt dolgozni, külön kiemelte Fanny és Sándor őszinte és hiteles játékát.

Nyertes Zsuzsa elárulta, hogy amikor Mosolyka és a férje megkeresték őt a szereppel és megmutattak pár percet a filmből, ő azonnal sírva igent mondott.

Cserna Antal a szeretetteljes közegről, a filmet készítők összetartozásáról, összhangjáról tett említést.

Faragó András a humort, a jó hangulatot emelte ki, amely mind a filmre, mind az alkotókra, főleg Mosolykáékra annyira jellemző.

August Bárió a film betétdalának előadójaként elmondta, hogy könnyedén magáévá tette a dalt, mikor megkapta Sankó szövegét, alig várta, hogy hozzá kezdjen és csak úgy kifolytak belőle az akkordok és a dallam.

Szóljon hozzá!