ZETApress

hírportál

Kultfilmek a Mammuttetőn

Megvan a Budapest Rooftop Cinema augusztus végi ? szeptember elejei programja: ismét kirobbanóan jó filmekkel, többek között a CURTIZ ? A magyar, aki felforgatta Hollywoodot című magyar film premier előtti vetítésével várja a budai Mammut 2 Lövőház utca 2-6-beli tíz éve nem használt tetőterasza, a Mammuttető a mozi szerelmeseit.

A műfaji változatosság dübörög tovább: a szerelmes filmek kedvelőinek a Szerelmünk lapjai, a Szólíts a neveden, a Dirty Dancing és a Sztárom a párom hozza el a romantikát, a mosolyra vágyók az Életrevalókon szórakozhatnak, és olyan megunhatatlan kultfilmekkel is készülünk, mint az Egy kosaras naplója, a Blöff, a Harcosok klubja, A tökéletes trükk vagy Az ember gyermeke. A következő időszakban két páratlan animációt is kínálunk: Wes Anderson: Kutyák szigete és a legendás Mijazaki Hajao: A vándorló palota című filmjét is műsorra tűztük.

A magyar film szerelmeseit most két film várja: a Kincsem az utóbbi évek egyik legnagyobb sikere, a CURTIZ ? A magyar, aki felforgatta Hollywoodot pedig premier előtt érkezik el hozzánk. A különleges látványvilágú játékfilmből ? melyben Lengyel Ferenc, a Drága örökösök sztárja alakítja a címszereplőt ?, felsejlik, hogyan született meg Kertész Mihály, azaz Michael Curtiz Oscar-díjas filmje, minden idők egyik legromantikusabb alkotása, a Casablanca.

A részletes programot az érdeklődök megtalálják honlapunkon és Facebook-oldalunkon. A Mammuttető minden nap 19 órakor nyit, a Mammuttető bár azonban már 17 órától várja vendégeit ? a filmeket sötétedéskor kezdjük vetíteni ? tudatták sajtósaik. Fotóink Soos Bertalan felvételei.

Szóljon hozzá!