ZETApress

hírportál

Megújult a tízéves Film.hu

Tegnap a 41. Magyar Filmszemle negyedik napján tartották a Film.hu sajtótájékoztatóját. Szerencsére itt nem történt a csütörtökihez hasonló inzultus. Libor Anita, Csejdy András, Schubert Gusztáv, valamint Lovas Balázs beszéltek az elmúlt tíz évről és bemutatták a portál tizedik születésnapja alkalmából megújult, átalakított honlapot.

Schubert Gusztáv beszélt a Film.hu elmúlt tíz évéről, az alapítás körülményeiről és bejelentette, hogy főszerkesztői posztján, melyet 2000 óta töltött be, 2010-től Libor Anita követi. Az eseményen levetítettek egy, a film.hu csapatának kedvenc magyar filmes pillanatait csokorba gyűjtő rövidfilmet, amely mától megtekinthető a Magyar.film.hu honlapon.

Lovas Balázs mutatta be a megújult honlapot, mely számos friss aloldalt tartalmaz. A HMDb.hu (Hungarian Movie Database) a magyar alkotók névjegyeit, céges adatlapokat, valamint a hozzájuk kapcsolódó információkat tartalmazza, a Filminhungary.hu Magyarországot a külföldi filmszakma számára, mint forgatási helyszínt mutatja be, kereshető helyszínadatbázissal és hazai filmes cégadatbázissal.

A Magyar.film.hu/szakma a legátfogóbb magyar filmes szaknévsor, a Magyar.film.hu/filmtortenet pedig a magyar film történetét feldolgozó adatbázis filmelemzésekkel és korszaktanulmányokkal. Ami pedig magát az alapportált illeti, a megújult oldal Hír rovatában továbbra is a legfrissebb történéseket, a Premier rovatban a heti mozi-bemutatókat követik.

A Magazin rovatban interjúkat, forgatási riportokat, elemzéseket olvashatnak a látogatók; a honlap tájékoztat továbbá a különböző filmes eseményekről és pályázati határidőkről, tartalmaz fotógalériákat, riportokat, interjúkat, előzeteseket, elemzi a heti box office-eredményeket. A megújult Film.hu célja azonban nem változik, csapata továbbra is hiteles, folyamatosan frissülő hír- és adatbázist kíván a magyar film iránt érdeklődők elé tárni.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. MEDIAWAVE Szombathelyen | ZETApress

Szóljon hozzá!