ZETApress

hírportál

Filmek a Mammuttetőn

Ma este immár a Mammut II. tetején indul a Budapest Rooftop Cinema 8. évada! Az új évad és az új helyszín kapcsán különleges promó filmek is készültek, melyek ? hűen a mozi szellemiségéhez ? olyan klasszikus filmek ikonikus jeleneteit idézik meg, mint a Ponyvaregény, a Terminátor vagy A Wall Street farkasa.

Mi sem hittük, de mégiscsak elstartol a Budapest Rooftop Cinema 8. évada! Fantasztikus új helyszínt építettünk a Mammut 2 Budapest II. Lövőház utca 2-6. tíz éve nem használt tetőteraszán ? nevezzük eztán csak Mammuttetőnek ?, nagy erőkkel dolgozunk, hogy itt is megteremtsük a hamisítatlan BRC atmoszférát, a pop up feelinget, az igazi tetőmozi hangulatot! ? tudatták sajtósaik. Épp egy hónapja írtunk arról, hogy a józsefvárosi Corvin Plazában idén nem folytathatják a tavaly megkezdett munkát.

Puskás Peti és Kovács Panka színészek barátaik, az ötletgazdák, Tuza Norbert rendező és Szín Róbert operatőr, azaz az InkPanther Productions csapat felkérésére vállalták a szerepet, és szervesen hozzátették ők is a magukét éppúgy a jelenetek tervezésében, mint a vásznon. A spotok aláfestő zenéi IAMYANK jóvoltából hallhatóak, újraértelmezve és a friss spotok hangulatára szabva az eredeti mozi melódiákat. A hangrögzítési munkálatokat pedig a Biebers-ből is ismert Puskás Dániel végezte.

A rögtönzött alkotócsapat nagy része már nem először dolgozott együtt ebben az összeállításban, így érdekességképpen mindössze 2 nap telt a forgatás megkezdése és a filmek publikálása között, a rendező pedig a narrátori feladatot is ellátta ezúttal. Ahogy ő jellemezte ezt a tempót: Ahogy Panka és Peti elkezdtek játszani, rögtön ráéreztek erre a stílusra, és már pontosan tudtuk, hogy mit akarunk látni a vásznon, flow-ba jött mindenki. Úgy éreztük ütnek a poénok, így azonnal, frissen csomagoltuk is őket.

Az idei szezon jma este Wes Anderson kultikus Grand Hotel Budapestjével indul, amit az első héten olyan remek filmek követnek, mint A nagy Gatsby Leonardo DiCaprióval, az egyszerűen megunhatatlan Szárnyas fejvadász vagy az utóbbi évek egyik legszebb animációja, a Vörös teknős. Már az első hetekben a legváltozatosabb műfajokkal készülünk: lesz misztikus románc (Vanília égbolt), feszült igaz történet (Argo akció), horrorvígjáték (Zombieland) vagy jó kis csajos mozi (Szex és New York 1.). Persze a művészfilmek szerelmeseiről sem feledkeztünk meg: jövő vasárnap Michelangelo Antonioni mesterműve, a Nagyítás lesz műsoron.

Ahogy a közönség azt már megszokhatta tőlünk, premier előtti filmekkel is kedveskedünk: elsőként július 14-én a Mozinettel közösen az Életrevalók sztárja, Omar Sy új filmjét, a szívmelengető Yao utazását mutatjuk be. A részletes programot az érdeklődök megtalálják a Budapest Rooftop Cinema honlapján és Facebook-oldalán. A Mammuttető és a Mammuttető Bár minden nap 17 órakor nyit, a filmeket sötétedéskor kezdik vetíteni.

Szóljon hozzá!